Heutink realiseert Lokaal van de toekomst op Landstede Raalte

Geschreven op woensdag 11 december 2019

 

Ultra-flexibele ruimte die aansluit bij de veranderende leeromgeving

Heutink heeft het Lokaal van de toekomst gerealiseerd op het Landstede in Raalte, een ultra-flexibele ruimte die aansluit bij de opleiding en bovendien voelt als modern kantoor in plaats van een traditioneel klaslokaal. Vanaf de zomer van 2019 is het in gebruik. Het onderwijs is volop in beweging: lesstof wordt steeds meer digitaal aangeboden, daarnaast verschuift het lesgeven van klassikaal naar projectmatig. Met de nieuwe inrichting speelt Landstede in op deze trend en beschikt het over een leeromgeving die klaar is voor de veranderende en toekomstige manier van leren.

 https://www.youtube.com/embed/Vf8DdhqVfMg Meer zien van het Lokaal van de Toekomst? Klik hier voor een video en krijg een goed beeld van de innovatieve inrichting op het Landstede in Raalte.

Partnership levert vooruitstrevende leeromgeving op

Het Lokaal van de toekomst is het resultaat van een partnership tussen Landstede Raalte, V/S (de grootste en meest innovatieve schoolmeubelenproducent van Duitsland) en Heutink. De vernieuwende manier van lesgeven van Landstede sluit perfect aan bij de visie van Heutink als professioneel schoolinrichter voor basis-, voortgezet en hoger onderwijs: namelijk een inrichting gestoeld op visie. Heutink praat niet over een stoel, maar over een zitoplossing. En niet over een klas maar een leeromgeving.

Flexibele en ergonomische meubels sluiten perfect aan bij vernieuwend onderwijsconcept Landstede

Het meubilair voor het Lokaal van de toekomst kenmerkt zich door extreme flexibiliteit en ergonomie. Zo is gekozen voor het Shift+ meubelprogramma, waarmee leeromgevingen gevarieerd, snel en eenvoudig aangepast kunnen worden. Doordat de meubels eenvoudig te verschuiven zijn, kan iedere dag de functie van de ruimte aangepast worden. Het meubilair is bovendien in onder andere hoogte en positie te verstellen.

Op Landstede werkt men sinds vorig jaar binnen de opleiding Economie met een vernieuwend onderwijsconcept. Klassen werken in groepen projectmatig met de scrum-methode. “Het huidige meubilair sloot eigenlijk onvoldoende aan bij deze manier van werken. Heutink weet met het Lokaal van de toekomst uitstekend wat wij nodig hebben. We kunnen onze studenten nu de juiste faciliteiten bieden ze nodig hebben om goed te werken”, licht Sjoerd Ganzinga, Directeur Bedrijfsvoering Landstede, toe.

Innovatieve leeromgeving als basis voor de beroepspraktijk

Met de scrum-methode laat Landstede de studenten kennismaken met de beroepspraktijk, zegt Marius Splinter, docent economische vakken voor Retail en Commerciele opleidingen: “Projectmatig werken staat centraal en de theorie is ondersteunend. Zo hebben we het concept van scrummen en agile werken in de beroepspraktijk onderzocht om inzicht in werk- en overlegvormen te krijgen. Die inzichten zijn vervolgens door Heutink vertaald naar een innovatieve leeromgeving.”

Benieuwd naar wat onder andere Splinter nog meer vertelt over de nieuwe leeromgeving? Lees dan het artikel ‘Scrum werken in het Lokaal van de toekomst’ in Schooldomein (editie van december 2019). Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Ook aandacht voor sfeer, rust, efficiency en gezondheid in de inrichting

Naast de flexibiliteit en ergonomie is er veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld sfeer, middels organische, uitnodigende vormen en lijnen maar ook door wandvisuals, moderne kleuren en variëteit aan materialen. Tussen deze materialen zijn ook vaste elementen te vinden. Dit zorgt voor rustpunten in de veelal flexibele inrichting. Bovendien kenmerkt de inrichting zich door efficiency met kasten die opbergruimte bieden en daarnaast als afscheiding fungeren. Ook aan gezondheid en productiviteit is gedacht door het gebruik van een heuse plantenwand, waarmee de luchtkwaliteit verbetert en een positief effect heeft op creativiteit en productiviteit.

Meer informatie? Neem contact op

Benieuwd naar deze flexibele en ergonomische leeromgeving? We nemen u graag mee naar Raalte om een kijkje te nemen! Of heeft u eerst behoefte aan wat extra informatie? Neem dan contact op met een van onze inrichtingsspecialisten of onze klantenservice.

 MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Neem contact op Meer info

 

    

 

Opening van het Lokaal van de toekomst in Raalte

Tijdens de officiële opening van de nieuwe inrichting van Landstede kregen de genodigden een presentatie van Dieter Breithecker. Hij is Duits hoogleraar Health and Kinetcs Scientist. Daarnaast is hij een deskundige op het gebied van hoe het menselijk lichaam en geest werkt in combinatie met de inrichting op school, erg geschikt dus als spreker tijdens de opening. Hieronder een impressie van de opening.

  

  

  

Bekijk referentieprojecten of vraag het referentieboek aan

Bent u benieuwd naar andere projecten dan Landstede Raalte? Klik hier en laat je inspireren door andere referenties van Heutink Projectinrichting! Bekijkt u liever referenties in een boek in plaats van digitaal? Ook dat is uiteraard mogelijk. Het inspriratieboek van Heutink Projectinrichting bevat 244 pagina's met 214 projecten. Vraag via onderstaande button uw eigen exemplaar aan!