Kom naar onze Wereldoriëntatiemiddagen in 2020!

Geschreven op donderdag 14 november 2019

 

Op zoek naar een nieuwe methode voor aardrijkskunde, geschiedenis, natuur & techniek of naar een methode die dit geïntegreerd aanbiedt? Bezoek dan onze wereldoriëntatiemiddag. Tijdens de verschillende sessies word je volledig geïnformeerd door uitgever over hun visie op wereldoriëntatie en/of zaakvakonderwijs. Hierbij staan items als software, differentiatie, 21e eeuwse vaardigheden, structuur en toetsen/volgens centraal. Kies zelf welke 3 sessies je bijwoont.

PROGRAMMA

13.30 Inloop
14.00 Informatieve sessie 1
14.45 Informatieve sessie 2
15.30 Pauze
15.45 Informatieve sessie 3
16.30 Afsluiting

DATA

 15 januari 2020  BIT-MeetMe - Ede  > inschrijven
 22 januari 2020  Springplank - Marum *  > inschrijven
 04 maart 2020  Informatiecentrum - Rijssen  > inschrijven


* In het noorden start de eerste informatieve sessie om 14.00u, er zal er geen inloop zijn van 30 minuten.

INFORMATIEVE SESSIES

1. Blink Wereld
Dit nieuwe pakket van Blink Wereld biedt thema’s waarmee de leerlingen ontdekkend, onderzoekend en ontwerpend leren. Wereldoriëntatie in samenhang is daarbij het vertrekpunt, in plaats van de losse vakken. Leerlingen krijgen de ruimte om te werken met eigen onderzoeksvragen, passend bij hun interesses, om zo hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De thema’s zijn opgezet volgens een heldere structuur en opbouw die houvast biedt voor leerlingen en leerkrachten, maar daarnaast voldoende ruimte laat voor eigen inbreng.

2. Naut, Meander en Brandaan
Om de wereld te begrijpen hebben kinderen kennis nodig van aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek. Maar aan kennis alleen hebben ze niet genoeg. Ook het beheersen van 21e eeuwse vaardigheden is in de wereld van nu essentieel. Naut Meander Brandaan integreert kennis én vaardigheden op een unieke manier met een uitwerking in de toepassingsopdracht, zodat kinderen optimaal op de toekomst zijn voorbereid.

3. Wijzer!
Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Wijzer! biedt kinderen kennis en leert hen verbanden zien. De methode begint elk nieuw hoofdstuk met een filmpje, een kijkplaat, een geanimeerd voorleesverhaal en opdrachten die kinderen laten nadenken over wat het onderwerp met hun eigen wereld te maken heeft. Het biedt de kennisbasis die nodig is om zelfstandig verder te ontdekken en verbanden te zien.

4. Projects4Learning
Projects4Learning is thematisch onderwijs voor groep 1 t/m 8 uit het primair onderwijs en voor leerjaar 1 t/m 3 uit het voortgezet onderwijs. De methode koppelt de wereld van morgen aan het onderwijs van vandaag. De kennisgebieden (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur & techniek, mens & samenleving en kunst & cultuur) én 21e eeuwse vaardigheden zijn op natuurlijke wijze geïntegreerd. Projects4Learning is geschikt voor alle leerlingen van 4 tot 16 jaar en realiseert daarmee een doorlopende leerlijn van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. De thema’s van Projects- 4Learning vormen een totaal nieuwe en originele manier om complexe onderwerpen aan kinderen aan te bieden door ze uit te nodigen om elk thema te onderzoeken.

5. De Zaken van Zwijsen
Met De Zaken van Zwijsen worden per vakgebied thema’s aangeboden. De methode staat boordevol aantrekkelijke filmpjes, animaties, interactieve spelvormen en proefjes. Haal de wereld dichtbij en verklaar de eigen leefomgeving met de interactieve lessen van Wereldzaken! Deze aardrijkskundemethode laat zien hoe veelzijdig de continenten zijn, leert over landschappen en klimaten, over werken en wonen. Met Tijdzaken breng je geschiedenis tot leven. Leerlingen leren over ridders en boeren, over stoommachines en Romeinen, maar ook over zaken als computers. Met de aantrekkelijke, interactieve lessen van Natuurzaken breng je natuur en techniek de klas in!

6. TopOndernemers
Leerlingen op veel verschillende, nieuwe en verfrissende manieren laten werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Dat is wat TopOndernemers doet. Kinderen ontdekken de wereld en zichzelf via thematisch onderwijs. TopOndernemers realiseert zich dat je kinderen in de verkenning van de wereld niet aan hun lot moet overlaten, maar ze zeker ook niet aan het handje moet meenemen. TopOndernemers maakt kinderen actief, ondernemend en vooral heel zelfstandig.

7. Faqta
Met Faqta ontdekken kinderen de wereld en hun eigen talenten. Er is veel aandacht voor kennisopbouw, 21e eeuwse vaardigheden en talentontwikkeling. Met Faqta worden kinderen uitgedaagd om onder begeleiding van de leerkracht zelfstandig of in groepjes aan de slag te gaan met samenhangende thema’s voor de kennisgebieden, kunst & cultuur, wetenschap en burgerschap. In het speciale talentendeel (Faqta Talent) vinden kinderen verdieping en verbreding over tal van onderwerpen die binnen de interessegebieden van kinderen liggen.

  

MEER EVENTS VAN HEUTINK

Benieuwd naar alle Heutinkmiddagen die plaatsvinden dit schooljaar? Bekijk hieronder de complete lijst met Heutink-events of de lijst met externe events waar je ons ook kunt ontmoeten:

Alle Heutink events Overige events

 

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel je
vraag aan de klantenservice. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Neem contact op Meer info