Knutselen voor de feestdagen

Geschreven op donderdag 29 november 2018

 

 

Pepernotenzakjes

     

Beschrijving

Leg een vel papier in het katoenen zakje om doordrukken te voorkomen. Teken iets moois op het zakje met de textielstiften. 

Wat heb je nodig

Aan de binnenkant van het zakje kun je een voorbeeldje leggen om over te trekken.

 

 

 

Kerst aankleedpop

     

Beschrijving

Download het sjabloon en print deze op A4 papier. Kleur, verf of beplak de kleertjes. Knip ze uit en plak ze op de kartonnen pop.

Wat heb je nodig

Met splitpennen maak je met behulp van het sjabloon een trekpop.

 

 

 

 

 Handletteren voor de feestdagen

     

Beschrijving

Teken eerst met potlood een leuke tekst of slagzin op een vel papier. Trek de letters met een dunne zwarte fineliner om. Met de gekleurde fineliners kun je de letters inkleuren of versieren. De witte gelly rollerpen kan gebruikt worden om schaduwlijntjes op de zwarte lijnen aan te brengen. Klem je handletterwerkje op een MDF-bord voor een mooie presentatie.

Wat heb je nodig

Verstuur dit jaar eens een zelfgemaakte kaart. Op zwart papier komt de witte rollerpen mooi uit.

 

 

Winterlichtjes

     

Beschrijving

 Met transparante A4 vellen maak je de leukste winterlichtjes. Knip bijvoorbeeld uit zwart karton een skyline en plak dit achter het transparante vel. Plak het transparante vel met de uit- einden aan elkaar.  

Wat heb je nodig

 

Voor de kleintjes:

prikken in plaats van knippen

 

 

 

Vingerpoppetjes van vilt

     

Beschrijving

Maak met chenilledraad een lijfje aan het houten hoofdje. Prik het chenilledraad in de houten bal (met een druppel lijm zit het hoofdje extra stevig). Met restjes vilt kun je leuke kleertjes maken. Knip een rechthoekig lapje rood vilt, wikkel dit om het chenille en vorm het tot een jasje. Zet het vilt vast met borduurgaren of lijm. Voor het mutsje knip je een driehoek dat om het hoofdje past. Zet de uiteinden aan elkaar vast. Knip uit wit vilt een baard en lijm dit op het houten hoofdje.

Wat heb je nodig

Maak ook andere vingerpoppetjes zoals een eland (gebruik hiervoor bruin chenilledraad voor het gewei).

 

 

 

Hertjes van pompons

     

Beschrijving

Draai de wol rond de pomponmaker. Knip de wol open en knoop een draad om het midden. Knip voetjes van vilt en lijm ze onder de pompon. Maak van chenilledraad een gewei. Lijm de wiebeloogjes erop en maak een neusje van een kant-en-klare pompon.

Wat heb je nodig

Maak ook leuke sneeuwmannetjes van witte pompons.