Haal alles uit Veilig leren lezen: kom naar de leerkrachtsessie!

Geschreven op donderdag 11 oktober 2018

 

Digitaliseren met Veilig leren lezen: Momento helpt!

Graag nodigen we u als gebruiker van Veilig leren lezen uit voor een van de gratis leerkrachtsessies over digitaal werken. Tijdens deze sessie gaat u zelf ervaren wat de voordelen zijn van digitaal werken met Veilig leren lezen binnen Momento en wat dat zoal voor u kan betekenen als leerkracht:

> snel inzicht in de leerbehoeften en resultaten van uw leerlingen, ook tijdens de les
> alle oefenresultaten en toetsing overzichtelijk in één dashboard
> inclusief additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft 
> inclusief Cito toetsen
 
HET PROGRAMMA
 
- 13.00 – 14.00 uur inloop     
- 14.00 – 14.15 uur opening door Gert Smits
- 14.15 – 14.45 uur vakspecialist aan het woord
- 14.45 – 15.15 uur pauze
- 15.15 – 16.15 uur praktijksessie Veilig leren lezen
- 16.15 – 16.45 uur afsluiting met hapje en drankje 
 
 
Informatiecentrum Reinders Oisterwijk
7 november 2018 | INSCHRIJVEN
 
Bit-MeetMe centrum Ede
28 november 2018 | INSCHRIJVEN
 
Informatiecentrum Heutink Rijssen
12 december 2018 | INSCHRIJVEN
 
 
Op dit moment werkt u dagelijks met de digibordsoftware (Leerkrachtassistent) en leerlingsoftware van Veilig leren lezen. Misschien zet u zelfs de thuisversie van de software in, zodat leerlingen thuis ook verder kunnen oefenen. Met de Leerkrachtassistent kunt u gefaseerd de les geven en u ziet gelijk welke digitale hulpmiddelen tot uw beschikking zijn. Van het inzoomen op woorden van het ankerverhaal tot het maken van een woordweb en van een auditief dictee tot het flitsen van letters en woorden. Vervolgens kunnen uw leerlingen via de leerlingsoftware ook nog zelf aan de slag technisch lezen en spellen, begrijpend lezen, woordenschat en leesbevordering.

   

 

Het online registratie- en planningsprogramma Digiregie helpt u bij het voorbereiden en monitoren van het taal- en leesonderwijs. U krijgt op deze manier de juiste ondersteuning bij het opbrengstgericht werken in groep 3. In Digiregie is de Toetssite Veilig leren lezen integraal opgenomen. Daarmee kunt u eenvoudig resultaten invoeren en analyseren. Bovendien krijgt u adviezen voor de leesontwikkeling, die u helpen leerlingen op maat te begeleiden. Kortom, Digiregie geeft heel veel, vaak gedetailleerde informatie. Deze gedetailleerde informatie zal u vooral gebruiken tijdens het voorbereiden en analyseren van uw lessen. Tijdens de les heeft u waarschijnlijk behoefte aan een snel overzicht van wat de leerlingen aan het doen zijn en aan een eenvoudiger overzicht. Dit overzicht geeft het Momento dashboard.

Het Momento dashboard

In het Momento dashboard ziet u naast de vorderingen van de leerlingen op de lessen ook hoe de oefensoftware en hoe de toetsen zijn gemaakt. Specifiek ingezoomd op aanvankelijk lezen, ook voor bijv. rekenen geeft Momento het overzicht. Daarnaast zijn additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft hierin ook opgenomen. Wanneer u gebruik maakt van de Cito toetsen kunt u deze ook in het Momentodashboard snel inzien. Het Momento dashboard is dus een onmisbare tool om snel inzicht te krijgen in de digitale vorderingen van de leerlingen.
Het dashboard is nog gratis ook!

Aan de slag

Hoe u dit dashboard in de praktijk kunt gaan gebruiken, direct gekoppeld aan Veilig leren lezen wordt deze middag volledig duidelijk. Ervaar tijdens de sessie van Malmberg hoe u nog optimaler deze software kunt inzetten. Pas de opgedane kennis gelijk de volgende dag toe tijdens de voorbereidingen en het lesgeven bij u op school. Want digitaliseren hoeft niet ingewikkeld te zijn.

 

Momento is een initiatief van: