Haal alles uit Lijn 3: kom naar de leerkrachtsessie!

Geschreven op donderdag 11 oktober 2018

 

Digitaliseren met Lijn 3: Momento helpt!

Graag nodigen we u als gebruiker van Lijn 3 uit voor een van de gratis leerkrachtsessies over digitaal werken. Tijdens deze sessie gaat u zelf ervaren wat de voordelen zijn van digitaal werken met Lijn 3 binnen Momento en wat dat zoal voor u kan betekenen als leerkracht:

> snel inzicht in de leerbehoeften en resultaten van uw leerlingen, ook tijdens de les
> alle oefenresultaten en toetsing overzichtelijk in één dashboard
> inclusief additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft 
> inclusief Cito toetsen
 
HET PROGRAMMA
 
- 13.00 – 14.00 uur inloop     
- 14.00 – 14.15 uur opening door Gert Smits
- 14.15 – 14.45 uur vakspecialist aan het woord
- 14.45 – 15.15 uur pauze
- 15.15 – 16.15 uur praktijksessie Lijn 3
- 16.15 – 16.45 uur afsluiting met hapje en drankje 
 
 
Informatiecentrum Reinders Oisterwijk
7 november 2018 | INSCHRIJVEN
 
Bit-MeetMe centrum Ede
28 november 2018 | INSCHRIJVEN
 
Informatiecentrum Heutink Rijssen
12 december 2018 | INSCHRIJVEN
 
 

Op dit moment werkt u dagelijks met de digibordsoftware en oefensoftware van Lijn 3. Met de digibordsoftware kunt u gefaseerd de les geven en u ziet gelijk welke digitale hulpmiddelen tot uw beschikking zijn. Van zoekplaten tot klankenbord, van woordmaker tot woordspelletjes. Vervolgens kunnen uw leerlingen ook nog zelf aan de slag met lezen, spelling en woordenschat. Via de Resultatenmonitor, het dashboard van de uitgever kunnen de oefenresultaten bekeken worden. Daarnaast kunnen toetsresultaten worden ingevoerd en bekeken. Tevens kunnen er complete groepsplannen worden gegenereerd.

   

 

Kortom, dit dashboard geeft heel veel, vaak gedetailleerde informatie. Deze gedetailleerde informatie zal u vooral gebruiken tijdens het voorbereiden en analyseren van uw lessen. Tijdens de les heeft u waarschijnlijk behoefte aan een snel overzicht van wat de leerlingen aan het doen zijn en aan een eenvoudiger overzicht. Dit overzicht geeft het Momento dashboard.

Het Momento dashboard

In het Momento dashboard ziet u naast de vorderingen van de leerlingen op de lessen ook hoe de oefensoftware en hoe de toetsen zijn gemaakt. Specifiek ingezoomd op aanvankelijk lezen, ook voor bijv. rekenen geeft Momento het overzicht. Daarnaast zijn additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft hierin ook opgenomen. Wanneer u gebruik maakt van de Cito toetsen kunt u deze ook in het Momentodashboard snel inzien. Het Momento dashboard is dus een onmisbare tool om snel inzicht te krijgen in de digitale vorderingen van de leerlingen.
Het dashboard is nog gratis ook!

Aan de slag

Hoe u dit dashboard in de praktijk kunt gaan gebruiken, direct gekoppeld aan Lijn 3 wordt deze middag volledig duidelijk. Ervaar tijdens de sessie van Malmberg hoe u nog optimaler deze software kunt inzetten. Pas de opgedane kennis gelijk de volgende dag toe tijdens de voorbereidingen en het lesgeven bij u op school. Want digitaliseren hoeft niet ingewikkeld te zijn.

 

Momento is een initiatief van: