Leren programmeren met een trein? Het kan met de nieuwe LEGO Education Coding Express set

Geschreven op vrijdag 7 september 2018

 

Hands-on leren coderen met treinset die tot leven komt

Maak kennis met Coding Express: de jongste telg in de LEGO® Education® familie die vroege codering en STEAM-concepten op een laagdrempelige manier en met hoge funfactor introduceert voor jonge kinderen. Er is geen betere tijd dan vandaag om ervoor te zorgen dat jonge kinderen ook toegang hebben tot een relevante, leuke en boeiende manier om fundamentele STEAM-vaardigheden te leren en 21st century skills te ontwikkelen die hen voorbereiden op een leven lang succesvol leren.

Waarom Coding Express

Coding Express is een creatieve, intuïtieve en veelzijdige manier om kleuters spelenderwijs te laten kennismaken met programmeren. Het stimuleert hun natuurlijke nieuwsgierigheid, creativiteit en verlangen om te ontdekken en samen te leren. Met deze veelzijdige LEGO DUPLO-oplossing, gebaseerd op het traditioneel erg populaire treinthema, leren kinderen al op jonge leeftijd verbindingen te leggen en intuïtief verschillende kanten van programmeren te verkennen, zoals dingen en gebeurtenissen in een bepaalde volgorde plaatsen, herhalen en voorwaardelijk programmeren. Tegelijkertijd ontwikkelen zij probleemoplossende, sociale en emotionele vaardigheden en leren ze kritisch te denken en samen te werken.


Spelende kinderen met een trein...
...of lerende toekomstige programmeurs?

 

           

Gefundeerd & spelend
leren coderen

Wetenschappelijk onderbouwd
De lessen van Coding Express zijn gebaseerd op en ontwikkeld met behulp van de richtlijnen voor wetenschap, wiskunde en technologie van onder andere de Nationale Vereniging voor het Onderwijs van Jonge Kinderen (NAEYC), het 21st Century Early Learning Framework (P21) en het Head Start Early Learning Outcomes Framework.

Les- en instructiemateriaal
De set bevat helder instructie-, studie-, en lesmateriaal, zowel voor leerkracht als leerling en wordt ondersteund door een app.

Onderzoeksrapport
Bekijk ook de studie van The LEGO Group die de waarde aantoont van het maximaliseren van hands-on, speelse leermogelijkheden in de klas. Het LEGO Play Well-rapport is een wereldwijd onderzoek naar spel onder 13.000 ouders en kinderen.

Meer over de set

Laat de trein pauzeren, stoppen, van richting veranderen, op de claxon slaan en nog veel meer! Door de vertrouwdheid van een trein te nemen en deze te combineren met de nieuwe actiesteentjes, zullen kinderen door het spel leren over sequentiebepaling, lusvorming, voorwaardelijke codering en oorzaak en gevolg door de nieuwe actiestenen in het spoor van de trein te plaatsen. Elke actiematrijs creëert een specifieke actie die studenten in staat stelt om manieren om problemen op te lossen te testen en opnieuw te ontwerpen en samen te werken om hun trein naar zijn bestemming te krijgen.

Toekomstgerichte lessen
De lessen voor Coding Express zijn gebaseerd op en ontwikkeld vanuit wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met gerenommeerde onderwijsorganisaties en passen helemaal binnen de 21st century skills beweging. Ze stellen jonge kinderen in staat om vroege codeervaardigheden te leren tijdens het voorbereiden hen om te gedijen in de 21e eeuw.


    

Belangrijkste leerdoelen

  • Sequencing
  • Looping
  • Voorwaardelijke codering
  • Ideeën met digitale elementen
  • Taal & geletterdheid
  • Samenwerken
  • Probleemoplossing
  • Kritisch denken 

Gratis app
De gratis app (iOS & Android) combineert fysiek spel met digitale interventie en is ontworpen om de ervaring te verbeteren. Wanneer u de app introduceert, veranderen de 4 verschillende thematische activiteiten de manier waarop de actiekarakters zich gedragen, waardoor het effect op de trein wordt gewijzigd.

Inhoud set
234 onderdelen, handleiding, lesmateriaal, (nu EN, straks ook NL) software.