KDV de Toverfluit over het werken 
met de Heutink Academie

Geschreven op woensdag 16 september 2015

 Verhaal uit de praktijk


De waardering dat Heutink inspeelt op de vragen,
behoeftes en verwachtingen van ons als klant is een pré
om juist voor de Heutink Academie te kiezen. 
Greta Luites - Hazelhoff, Kinderdagverblijf de Toverfluit

Sinds een jaar werkt Kinderdagverblijf de Toverfluit uit Hedel met de Heutink Academie.
Lees hieronder de ervaring van directrice Greta Luites - Hazelhoff.

'De Heutink Academie is voor ons als kinderdagverblijf onderscheidend omdat het een bijdrage levert aan onze visie m.b.t. het begrip 'de lerende organisatie’. Iedereen binnen het team beseft dat leren af en toe ‘gewoon’ is. En niet alleen ‘gewoon’, maar soms noodzakelijk om met de veranderingen mee te kunnen en daarop in te kunnen spelen.
De Heutink Academie wordt door de pedagogisch medewerksters als laagdrempelig ervaren.

Er wordt op 3 manieren gebruik gemaakt van het aanbod van modules in de Heutink Academie

  • Het waarborgen en/of verdiepen van de kennis m.b.t. de competenties die behoren tot de houding en beroepsvaardigheden om jezelf te ontplooien.
  • Volgen van de modules waarin je kennis krijgt van de verschillende lessuggesties die toepasbaar zijn bij het aanbieden van de activiteiten in het dagritme op de vele ontwikkelingsgebieden. De suggesties kun je vervolgens onderbouwd in de gespreksvoering met de ouders benoemen.
  • Het volgen van de modules in teamverband; om te sparren als gelijkwaardige vanuit de kennis uit de modules. Deze worden vertaalt naar de werkwijze in het pedagogisch handelen die ieder in kwaliteitsbesef weer ondersteunt en uitdraagt.

Kinderdagverblijf de Toverfluit is uitermate tevreden over de toegankelijkheid en het gebruik van de Heutink Academie. De waardering dat Heutink inspeelt op de vragen, behoeftes en verwachtingen van ons als klant is een pré om juist voor de Heutink Academie te kiezen.' 

Meer informatie

Wilt u weten wat de Heutink Academie voor uw kinderdagverblijf of school kan betekenen? Neem contact met ons op via het contactformulier.