Nieuw: Uit de kunst! Speciaal ontwikkeld voor het digibord

Geschreven op woensdag 16 mei 2018

 

Tekenen en handvaardigheid voor alle groepen

In september 2018 verschijnt Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid van uitgeverij Delubas. Uit de Kunst is de nieuwste methode voor tekenen en handvaardigheid en is speciaal ontwikkeld voor het digibord: interactief en actueel. In dit blog zetten we een aantal kenmerken van de methode op een rijtje.

Digitale methode

De lessen van Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid zijn speciaal ontwikkeld voor het digibord. De methode is volledig digitaal, inclusief de didactische aanwijzingen voor de leerkracht.

De lessen hebben een vaste structuur: kijken, denken, maken en reflecteren. De kinderen worden verrast en aan het denken gezet voor ze zelf aan de slag gaan. Elke stap is duidelijk uitgewerkt en aangevuld met prachtige voorbeelden, filmpjes en foto’s ter inspiratie. De lessen vragen weinig voorbereidingstijd en zijn inspirerend voor de leerkracht én de kinderen. De kinderen maken niet simpelweg een voorbeeld na: vanuit een complete beleving en verkenning ontstaat een eigen creatie.

   

Doorlopende leerlijn expressie

U heeft binnen Uit de Kunst de mogelijkheid om de basisleerlijn te volgen of een eigen leerlijn samen te stellen. U heeft uiteraard de garantie dat u bij het volgen van de basisleerlijn volledig voldoet aan de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie. De kinderen leren stapsgewijs te werken met verschillende technieken, materialen en beeldaspecten.


Gericht werken aan talentontwikkeling

Creatief denken is één van de 21e eeuwse vaardigheden. Het is een onmisbare vaardigheid in veel beroepen geworden. Vaak wordt gedacht dat creativiteit een kwestie is van 'je hebt het of je hebt het niet'. Maar gelukkig is de praktijk anders. Je kunt gericht werken aan creatieve vaardigheden. Met Uit de Kunst heeft u de mogelijkheid om een stevige basis neer te leggen voor een succesvolle toekomst van de kinderen uit uw klas. 

 

    

Meer informatie

De nieuwe versie van Uit de Kunst verschijnt in september 2018 en is dan ook verkrijgbaar bij Heutink. Neem gerust contact op met onze klantenservice, als u vragen heeft over Uit de Kunst.