Volg onze gratis webinars over LEGO Education op 30 mei

Geschreven op donderdag 3 mei 2018

 

Leren met hart, hoofd en handen: hoe geef ik daar vorm aan?

LEGO wordt tegenwoordig allang niet meer alleen ingezet voor vrij spel. Onder de noemer LEGO Education is er een complete educatieve leerlijn ontwikkeld die als doorlopende leerlijn ingezet kan worden, van jong naar oud. Volg op woensdag 30 mei één van onze webinars voor de kinderopvang of het basisonderwijs en ontvang praktische tips hoe u LEGO in kunt zetten.

Wat is de meerwaarde van LEGO Education?

Kinderen leren door te doen. Ze willen zelf spelen, experimenteren, onderzoeken en ervaren. De materialen van LEGO Education zijn hier bij uitstek geschikt voor. De vertrouwde stenen, vrolijke kleuren en uitnodigende bouwvoorbeelden maken dat kleine onderzoekers hun creativiteit volledig kunnen ontplooien.

     

Ze komen spelenderwijs in aanraking met diverse leerzame speelervaringen die ze helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen, zoals samenwerken, communiceren, oefenen in concentratie en probleemoplossend denken. LEGO Education gaat hierbij uit van de ‘Leren met Hart, Hoofd en Handen’-methodiek, waarvan de basis ligt in het principe van Hands-on, Minds-on en Hearts-on leren en werken. 

Kinderen gebruiken materialen die hen uitnodigen om te onderzoeken en te beleven (Handen), waarbij ze aan het denken worden gezet waarom bepaalde uitkomsten zich voordoen (Hoofd).


Het werken met hoofd en handen leidt ten slotte tot een verbondenheid met het handelen en denken (Hart), waardoor kinderen gemotiveerd en geïnspireerd raken voor het beantwoorden van nieuwe vragen en het zoeken naar nieuwe oplossingen.

    

Op woensdag 30 mei organiseren wij twee webinars waarin spelend leren met LEGO Education centraal staat: één webinar voor de Kinderopvang en één webinar voor het Primair Onderwijs.

De webinars worden verzorgd door Annemiek Kamp en Jelle Jong. Annemiek en Jelle zijn beide certified LEGO Education trainer. 

     

 

“Spelend leren staat centraal, wat betekent dat het plezier, onderzoeken, ontdekken en samen leren terugkomen in alle activiteiten – Jelle de Jong, certified LEGO Education trainer”

Hoe gebruik ik STEAM Park in de kinderopvang?

In dit webinar voor de kinderopvang nemen we u mee in de wereld van spelend leren en STEAM voor peuters en kleuters met LEGO Education STEAM Park. Ga mee met de trein, maak een ritje in de draaimolen of schiet met een kanon.

Bij ieder bezoek aan het STEAM Park kunnen kinderen aan de slag met verschillende vaardigheden die naadloos aansluiten op de gedachte achter STEAM, waaronder voorspellingen doen, ruimtelijk inzicht, oorzaak en gevolg herknnen, beweging, waarschijnlijkheid en tandwielen.

Schrijf u in voor het gratis op woensdag 30 mei om 13.15 uur.

      

Hoe zet ik LEGO Education in tijdens mijn rekenlessen?

     

In dit webinar gaan we dieper in op hoe LEGO Education spelend leren inzet om leerlingen met hun hart, hoofd en handen uit te dagen om hun reken-vaardigheden te ontwikkelen. Dat kan al bij met de Duplo rekentrein bij de kleuters tot de inzet van de Mindstorms robot in de bovenbouwgroepen: van eenvoudig optellen en aftrekken in de onderbouw tot programmeren in groep 8.

Schrijf u voor het gratis webinar op woensdag 30 mei om 16.00 uur.

Kan ik nu al aan de slag?

Heeft u nog geen LEGO Education sets tot uw beschikking, maar wilt u wel graag aan de slag met LEGO in uw groep? LEGO Foundation heeft Six Bricks ontwikkeld, een hand-on tool voor leren. Een praktisch werkboek vol met leuke en korte activiteiten en les-ideeën, waarmee u op een eenvoudige wijze vorm kunt geven aan spelen leren met slecht 6 LEGO stenen.

Tijdens de activiteiten worden kinderen op een speelse manier uitgedaagd en oefenen hiermee onder diverse vaardigheden, zoals hun geheugen, motoriek en creativiteit. 

    

Download hier Six Bricks en schrijf u gratis in voor één van onze webinars en ontvang nog meer praktische tips om aan de slag te gaan met LEGO in uw groep.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de webinars of over de materialen van LEGO Education. Bestel de producten van LEGO Education gelijk in onze webshop.