Bezoek gratis ons inspiratie-event 'Haal meer uit je ontwikkelingsmateriaal'

Geschreven op dinsdag 1 mei 2018

 

Een rijke speelomgeving is van groot belang voor een optimale ontwikkeling van kinderen. Om een rijke omgeving te kunnen creëren, heb je uitdagende materialen nodig van hoogstaande kwaliteit. Tijdens onze inspiratie-events op 21 september maak je kennis met de nieuwste materialen van Educo en Grimm's, ontdek je hoe onze PeuterMAL kan helpen voor een goede inventarisatie van het aanwezige ontwikkelingsmateriaal en krijg je tips om alles uit je VVE programma te halen. Lees meer over de workshops en schrijf je gratis in via de link.

Hoe ziet het programma er uit?

We organiseren het inspiratie-event in ons informatiecentrum in Rijssen. Hier kun je niet alleen prettig vergaderen, maar zijn ook materialen en producten beschikbaar. Maximaal ervaren door te doen dus. Tijdens dit inspiratie-event op 21 september volg je drie verschillende workshops:

  • Inventariseer je ontwikkelingsmateriaal
  • De nieuwste materialen van Grimms
  • Optimaal inzetten van Uk en Puk
Datum en tijd  vrijdag 21 september INSCHRIJVEN
  11.00 - 13.15 uur | lunch om 13.15 uur   
Locatie   Heutink Informatiecentrum
Morsweg 10
7461 AG Rijssen
      

Inventariseer je ontwikkelingsmateriaal

   

Jonge kinderen ontwikkelen zich door middel van spel op vele vlakken. Een rijke leeromgeving is daarom belangrijk. Maar wat is nu een rijke leeromgeving? Wat zorgt er nu precies voor dat je je in bepaalde groepen direct goed voelt en zin krijgt om aan de slag te gaan? Is het de verscheidenheid aan materialen die uitnodigen om te spelen, ontdekken, oefenen en experimenteren? Of is het meer omdat deze omgeving een zekere veiligheid uitstraalt waardoor de kinderen zich op hun gemak voelen zodat ze hun grenzen kunnen verleggen en kunnen leren?

In de workshop bepalen we samen de aspecten van een rijke leeromgeving. Daarna gaan we actief aan de slag met de Peutermal die bedoeld is om snel en duidelijk een overzicht te maken van de bij u aanwezige ontwikkelingsmaterialen. Duidelijk wordt duidelijk of je voor de diverse doelen, het juiste spelmateriaal hebt en zie je waar hiaten vallen en hoe je jouw materialen doelgericht kunt aanvullen.

De nieuwste materialen van Grimms

Het kleurrijke houten speelgoed van Grimms is een moderne klassieker. Het is duurzaam, handgemaakt en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.  Grimm’s heeft een uniek vorm- en kleurgebruik. Doordat het hout op geheel eigen wijze wordt behandeld krijgt het materiaal het zo kenmerkende, fluweelachtige, matte uiterlijk. De speeltjes stimuleren fantasie, versterken het creatief vermogen, leren omgaan met textuurverschillen en verbeteren de oog-handcoördinatie.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de nieuwste materialen van Grimm's. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om dit feel-good merk te testen.

    

Optimaal inzetten van Uk en Puk

 

Uitgeverij Zwijsen is aanwezig om tips te geven over het gebruik van het VVE-programma Uk en Puk. Een actieve rol van pedagogisch medewerkers stimuleert de ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. In deze workshop krijg je hiervoor concrete aanwijzingen.

Ook als je nog niet met Uk en Puk werkt, is deze workshop heel interessant. Thematisch werken wordt makkelijker door de praktische handvatten en concrete tips die tijdens de workshop gegeven worden: autonomie verlenen, emotionele ondersteuning bieden, uitleg geven, structuur aanbrengen en grenzen stellen staan centraal. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de producten die wij bieden voor de kinderopvang? Kijk dan in onze webshop. We organiseren nog meer gratis inspiratie-events voor de kinderopvang. Klik op de knop 'Meer info' voor een overzicht van de data.