Bezoek ons gratis inspiratie-event 21st century skills en STEAM voor de kinderopvang

Geschreven op woensdag 25 april 2018

 

Drie inspirerende workshops en een heerlijke lunch

Jonge kinderen gaan op ontdekkingstocht om zich te ontwikkelen. Als pedagogisch medewerker speel je een belangrijke rol in deze ontdekkingstocht. Geef een peuter een betekenisvolle omgeving, waarbij naast actieve betrokkenheid en sociale interactie ook plezier erg belangrijk is. Tijdens dt inspiratie-event krijg je concrete tips en ideeën zodat jij hier morgen al invloed op uit kan oefenen. 

Hoe ziet het programma er uit?

We organiseren de inspiratie-events in ons informatiecentrum in Rijssen. Hier kun je niet alleen prettig vergaderen, maar zijn ook materialen en producten beschikbaar. Maximaal ervaren door te doen dus. Je kunt kiezen uit twee verschillende data: 8 juni of 12 september.

Tijdens dit inspiratie-event volg je drie verschillende workshops:

  • Volg je hart, hoofd en handen met STEAM Park
  • Onderzoeken en ervaren met Li La Land
  • Kwastjes en verfspatten
Datum en tijd    vrijdag 8 juni  INSCHRIJVEN
  woensdag 12 september   INSCHRIJVEN
  11.00 - 13.15 | gratis lunch om 13.15   
Locatie  Heutink Informatiecentrum
Morsweg 10
7461 AG Rijssen
  

Volg je hart, hoofd en handen met STEAM Park

De kleine ontdekker zet hart, hoofd en handen in om zich optimaal te ontwikkelen. Een inspirerende omgeving biedt mogelijkheden om de peuter spelend te leren en biedt ruimte voor creativiteit. Het laat kinderen samenwerken en uitvoeren, het doen staat centraal. De methodiek gebruikt wat je al geleerd hebt en stimuleert zelf doen, experimenteren, fouten maken en daar samen van leren. 

     


Vaardigheden als voorspellingen doen, ruimtelijk inzicht, beweging, tandwielen, oorzaak en gevolg, rollenspel, balans, kunst en creativiteit komen allemaal aan bod binnen LEGO® Education STEAM Park. Tijdens de workshop ervaar je het ontdekken met hart, hoofd en handen zelf en word je meegenomen in het gedachtengoed om zo peuters optimaal te laten ontwikkelen. Een vervolg op de succesvolle lancering tijdens de Kindvak.

Onderzoeken en ervaren met Li La Land

 

Speel je mee in Li La Land?’ prikkelt de nieuwsgierigheid en voedt kinderen in hun vrije spel en natuurlijke behoefte om te ontdekken. Het motto luidt: Verwonderen, Verkennen en Experimenteren! Maak kennis met de 10 karakters uit Li La Land. Zij nemen de peuters mee in een fantasievol avontuur met altijd een uitdaging en vragen de kinderen om mee te helpen met het vinden van oplossingen.

Kinderen komen vanuit het verlangen om zelf aan de slag te gaan spelenderwijs tot hun eigen oplossing. Ervaar zelf de activiteiten die met peuters gedaan kunnen worden. Na deze workshop wil je morgen gelijk aan de slag binnen jouw KDV!

Kwastjes en verfspatten

De collectie van Heutink bestaat onder meer uit kwalitatief hoogstaande creatieve producten. Ken jij de nieuwste creatieve materialen van Heutink al? Deze workshop lijkt veel op Pinterest. Alleen blijft het niet bij ideeën opdoen en voorbeelden bekijken, je gaat ook zelf aan de slag. Je gaat de materialen ervaren. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je tips en trucs meekrijgt, zodat je het ook binnen je KDV of BSO ermee aan de slag kan.      

Meer informatie

Wil je meer informatie over de producten die wij bieden voor de kinderopvang? Kijk dan in onze webshop. We organiseren nog meer gratis inspiratie-events voor de kinderopvang. Klik op de knop 'Meer info' voor een overzicht van de data.