U komt toch ook om te proeven van geluk?

Geschreven op dinsdag 6 maart 2018

 

Van werkdruk naar werkgeluk

De ‘Internationale Dag van het Geluk’ wordt wereldwijd jaarlijks op 20 maart gevierd. Want geluk werkt! Daarom organiseert Heutink dit jaar twee unieke Geluksevents. Geef uzelf, uw team én uw leerlingen een cadeautje en kom ook de kracht van geluk ervaren op 18 april in Rijssen of 20 juni in Ede.

Proeven van geluk

We starten het onderwijsevent "Proeven van geluk" met een plenaire masterclass over geluk. Clara den Boer, psycholoog, veranderkundige, oprichter van Gelukskoffer en schrijver van Ondernemend Geluk neemt u mee in de wereld van geluk.

In drie kwartier verbindt Clara werkdruk met werkgeluk. Ze geeft vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en het onderwijs haar visie op geluk. 

 


Workshops

Na de masterclass zijn er 3 workshops die u kunt volgen:

WORKSHOP 1 | 'De gelukkige leerling'
Wat is er vanuit de positieve psychologie bekend over kinderen en geluk? Hoe kunt u als leerkracht invloed uitoefenen op het welzijn van kinderen? Deze workshop is zeer actief. Naast korte stukjes theorie, gaat u vooral aan de slag met verschillende werkvormen die u ook in de klas kunt gebruiken. De oefeningen die we doen in de workshop, kunt u direct toepassen in uw klas.

WORKSHOP 2 | 'De gelukkige leerkracht'
In een interactieve workshop met een kleine groep ervaart u hoe u werkgeluk kunt verhogen, gebaseerd op de positieve psychologie. Na de workshop ‘De gelukkige leerkracht’ ontvangt u een set quickscans die u samen met uw collega’s kunt uitvoeren.

WORKSHOP 3 | 'Leidinggeven aan geluk'
Waarom is het belangrijk om op geluk te sturen? Wat is er bekend over geluk en prestaties? In de workshop ‘Leidinggeven aan geluk’ (speciaal voor directieleden) leert u de opgedane inzichten vertalen voor uzelf, uw team en uw school.

    


Waar en wanneer

 

     

woensdag
18 april
2018 

    

woensdag
20 juni 
2018

  13.30 uur
tot 16.45 uur 
 13.30 uur
tot 16.45 uur
  

Infocentrum
Heutink
Rijssen

 

Infocentrum
BIT-MeetMe
Ede

 

INSCHRIJVEN

 

INSCHRIJVEN

 

Meer informatie

Gelukskoffer richt zich op de individuele emotionele ontwikkeling van het kind en heeft daarvoor een lesmethode ontwikkeld die volledig gebaseerd is op de wetenschap vanuit de positieve psychologie. Heutink gelooft dat naast leermiddelen, ICT en inrichting, een gelukkige leerkracht een essentieel onderdeel is binnen de school en dit positieve zelfbeeld als geen ander kan overbrengen op kinderen.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten. Bekijk de materialen van Gelukskoffer alvast in onze webshop. Inschrijven voor 'Proeven van geluk' doet u via de link voor 18 april in Rijssen en 20 juni in Ede.