Activeer het gratis Momento dashboard!

Geschreven op vrijdag 5 januari 2018

 

Nu gratis beschikbaar voor alle leerkrachten in het basisonderwijs in Nederland

Het is zover! Na een jaar ontwikkelen, testen en aanscherpen zijn we trots om u te kunnen melden: het Momento dashboard is live! Iedere leerkracht in Nederland heeft nu de mogelijkheid om binnen enkele minuten een snel en helder overzicht te krijgen over de leerresultaten van zijn of haar leerlingen.

Hoe installeer ik het Momento dashboard?

Installeren van het Momento dashboard is een fluitje van een cent. In slechts enkele minuten regelt de ICT-coördinator van uw school de installatie. Alle leerkrachten van uw school kunnen daarna in één oogopslag zien hoe hun groep of individuele leerlingen ervoor staan. Altijd en overal en in realtime toegang tot leerresultaten: Momento maakt het mogelijk.

Hoe werkt het Momento dashboard?

Het Momento dashboard is intuïtief en praktisch ingericht. In drie kliks krijgt u overzicht, inzicht en analyse over de leerresultaten van uw leerlingen.

Met de eerste klik komt u in het dashboard. Hier krijgt u met een duidelijke indeling in drie kleuren het eerste overzicht.

  • Rood betekent "help je mij?"
  • Oranje betekent: "let je op mij?"
  • Groen betekent: "ik snap het" 
    

 

Een snel overzicht is essentieel voor het geven van een effectieve les. Momento geeft u precies die informatie die u nodig heeft om de juiste aandacht op het juiste moment te geven.

Met de tweede klik krijgt u meer informatie per leerling. Welke vraag was moeilijk? Of waar is juist meer uitdaging nodig? 

De derde klik brengt u in de omgeving van de uitgeverij voor een nog fijnmaziger overzicht van de resultaten per leerling. Deze informatie, gekoppeld met de analyse die u als leerkracht maakt, vormt de basis voor rijke handelingsplannen. Hiermee haalt u het beste in uzelf en uw leerlingen naar voren.

Welke software is aangesloten op het Momento dashboard?

U zit bij Momento niet vast aan de software van één uitgeverij. Er is ruime keuze uit educatieve content van topkwaliteit. Alle vijf grote educatieve uitgeverijen doen mee: Malmberg, Noordhoff, Blink, ThiemeMeulenhoff en Zwijsen.
Vanaf schooljaar 2018/2019 worden ook de resultaten van Muiswerk Educatief en Oefenweb zichtbaar in het dashboard. En het team van Momento is op dit moment volop in gesprek met Cito.

 

Het streven is om zoveel mogelijk uitgeverijen aan te sluiten op het Momento dashboard. Zo kunt u optimaal profiteren van de voordelen van digitaal leren.

Meer dan een dashboard

Inzet van ICT alleen laat kinderen niet beter leren. Daar is nog altijd een gedreven leerkracht voor nodig. Een leerkracht die weet wat het beste is voor zijn of haar leerlingen, en dus graag de mogelijkheid heeft om te kiezen. Dat vindt Momento ook. Daarom houdt u als professional de regie over hoe u Momento inzet.

     

Momento heeft niet alleen het gratis dashboard ontwikkeld. U kunt ook kiezen voor de vertrouwde kwalitatieve content van de aangesloten uitgeverijen, eventueel in combinatie met een betaalbaar en kwalitatief goed device. Veel leerkrachten en schoolteams zijn op zoek naar mogelijkheden om kinderen meer en op maat adaptief te kunnen uitdagen. Mogelijkheden tot gepersonaliseerd leren, extra oefeningen en uitdagingen afgestemd op leerdoelen: Momento maakt het mogelijk. 

Digitaal instructie, toetsen en oefenen voor €35,-

Misschien wilt u eerst starten met alleen rekenen, of spelling. Misschien hebt u plannen om vanaf komend schooljaar voor alle vakken digitaal te gaan leren. Met Momento hebt u de mogelijkheid om voor het bedrag van €35,- per leerling per jaar de reguliere digibord-, oefen én toetssoftware van een rekenmethode, taalmethode en spellingmethode naar keuze in huis te halen.

Momento is ontwikkeld om ingezet te worden op elke school in Nederland, ongeacht de visie en werkwijze. U kiest voor de juiste methode, ontwikkeld vanuit een doordachte en doorlopende leerlijn. En met Momento verlaagt u de administratie druk, zodat er meer tijd komt om de juiste aandacht op het juist moment.

Alle materialen sluiten naadloos op elkaar, en geven u de ruimte om voor uw leerlingen een eigen leerproces te creëren. De adviseur van uw school komt graag langs om in gesprek de ideale inzet van Momento te vinden.

Meer informatie over de methodes die ondersteund worden door Momento kunt u downloaden via de link hieronder.

Rekenen | Taal en SpellingAanvankelijk Lezen | Wereldoriëntatie

     

Momento Device Deals

Met de Momento Device Deals haalt u kwalitatief goede devices voor een scherpe prijs in huis. Alle devices zijn allemaal zeer geschikt voor gebruik in het basisonderwijs. Bovendien zijn ze uitwisselbaar tussen leerlingen, in combinatie met het gebruik van software van de Momento partners. Daarnaast maakt een aantal slimme features Momento de totaaloplossing voor digitaal leren.

 

Elke device komt met toegang tot een digitale leerwerkomgeving (MOO light of Zuluconnect), zodat uw leerlingen snel en gemakkelijk toegang krijgen tot alle digitale content die voor uw school beschikbaar is. En u houdt maximale keuzevrijheid om te kiezen voor tablets, Chromebooks of notebooks. Neem contact op met uw adviseur voor een gesprek over een oplossing op maat.

Instructievideo's

We kunnen ons voorstellen dat u gelijk aan de slag wilt om het intuïtieve Momento dashboard te installeren. Daarom staan er op het YouTube kanaal van Momento verschillende instructievideo's. U vindt er niet alleen de uitgebreide handleiding voor de ICT-coördinator om het dashboard te activeren, maar ook video's om de omgevingen van uitgeverijen te koppelen, en een video over de mogelijkheden van Momento.

Bekijk de video samen met uw collega's en ga samen het gesprek aan om te ontdekken waar Momento voor uw school het verschil kan maken.

Klik op de afbeelding hiernaast om naar het kanaal te gaan.  

      

Meer informatie

Wilt u alle informatie handig gebundeld hebben? Download dan hieronder het overzichtelijke Momento vijfluik.

 

Op onze website vindt u ook informatie over de visie van Momento, oplossingen voor digitaal leren en de Momento Device Deals. En uiteraard is ook onze klantenservice bereid om uw vragen te beantwoorden. Gebruik onderstaande knoppen. En vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over Momento.