Gereedschap van JSW: Real Life Rekenen

Geschreven op donderdag 4 januari 2018

 

Methodisch materiaal onder de loep

Heutink en JSW slaan de handen ineen. Daarom vindt u bij verschillende methodische materialen handige toevoegingen in de vorm van Gereedschap. De rubriek Gereedschap in het onderwijsvakblad JSW (Jeugd in School en Wereld) bevat maandelijks bijdragen van experts over een (les)methode of aanvullende materialen. U krijgt meer inzicht in de inhoud, werking en opbouw van de methode of andersoortig materiaal. Tot slot wordt elk artikel afgesloten met een conclusie en krijgt de uitgever de kans om te reageren. Hiermee biedt de rubriek Gereedschap een echte meerwaarde, waarmee het maken van een gefundeerde keuze voor een methode weer een stukje makkelijker gemaakt wordt.

Real Life Rekenen

Real Life Rekenen traint leerlingen om hun rekenkennis actief toe te passen. De titel zegt het al: rekenen uit het echte leven. In deze Gereedschap wordt de methode (bedoeld voor groep 6 tot en met 8) onder de loep genomen.

Er is steeds meer vraag naar extra en uitdagende materialen voor rekenen-wiskunde die helpen om een doorgaande lijn PO-VO vorm te geven. Real Life Rekenen van Zwijsen is rekenmateriaal dat aanvullend kan worden gebruikt naast de reguliere reken-wiskundemethode.

   


Met Real Life Rekenen ervaren kinderen dat rekenen overal voor kan komen, bij allerlei andere vakken zoals bijvoorbeeld aardrijkskunde. Daarnaast komen kinderen rekenen in het dagelijks leven tegen, bijvoorbeeld bij het bezoek aan een pretpark of het spelen van een spelletje. Dit wordt functioneel rekenen genoemd. Om rekenkennis te leren toepassen is meer nodig dan het kennen van rekenprocedures, feiten en inzicht. Real Life Rekenen traint de kinderen om hun rekenkennis actief toe te passen.

Mooi geïllustreerde werkbladen die uitnodigen tot activiteit. De naam doet zeker recht aan de inhoud als je de verschillende onderwerpen in beschouwing neemt, bijvoorbeeld gedeeltes over heerlijke brownies, voedingswaarde, kleuren zien, codes kraken, mummies, enzovoort.

Meer informatie

De volledige bespreking van Real Life Rekenen is eerder gepubliceerd in JSW. Klik op de preview hieronder om de volledige methodebspreking te downloaden.

Op zoek naar meer vakinhoudelijke informatie? Bezoek www.jsw-online.nl en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in het basisonderwijs. JSW biedt een breed en actueel aanbod van onderwerpen. Praktijkgericht, duidelijk en toegankelijk.

Persoonlijk advies

Heutink heeft een rijk aanbod om vorm te geven aan rekenonderwijs. In onze webshop vindt u niet alleen de werkboeken voor Real Life Rekenen maar ook concreet materiaal om een doorgaande leerlijn te creëren. Via onderstaande knop kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor vragen Of ga gelijk naar de webshop en bestel Real Life Rekenen.