Gereedschap van JSW: Plusmaterialen in taalmethodes

Geschreven op donderdag 30 november 2017

 

Methodisch materiaal onder de loep

Heutink en JSW slaan de handen ineen. Daarom vindt u bij verschillende methodische materialen handige toevoegingen in de vorm van Gereedschap. De rubriek Gereedschap in het onderwijsvakblad JSW (Jeugd in School en Wereld) bevat maandelijks bijdragen van experts over een (les)methode of aanvullende materialen. U krijgt meer inzicht in de inhoud, werking en opbouw van de methode of andersoortig materiaal. Tot slot wordt elk artikel afgesloten met een conclusie en krijgt de uitgever de kans om te reageren. Hiermee biedt de rubriek Gereedschap een echte meerwaarde, waarmee het maken van een gefundeerde keuze voor een methode weer een stukje makkelijker gemaakt wordt.

Plusmaterialen in taalmethodes

De nieuwe generatie taalmethodes heeft expliciete aandacht voor het taalonderwijs aan taalsterke en meerbegaafde leerlingen. Maar welke methode biedt – naast meer van hetzelfde op een wat hoger niveau – ook echte, realistische taaltaken? En slaagt er daarmee om plusleerlingen betekenisvol en op een uitdagende manier te laten werken aan taal? In deze Gereedschap worden de vijf taalmethodes Taalverhaal.nu, Taal op Maat, Taal in BeeldStaal en Taal Actief onder de loep genomen.

Scholen die voor de keuze van een taalmethode staan kunnen kiezen uit vijf methoden die zonder uitzondering kwalitatief sterk zijn. Ze verschillen onderling, onder andere in het aanbod voor de taalsterke leerling.


         


Meer informatie

De volledige bespreking van Oefenweb is eerder gepubliceerd in JSW. Klik op de preview hieronder om de volledige methodebspreking te downloaden.

Op zoek naar meer vakinhoudelijke informatie? Bezoek www.jsw-online.nl en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in het basisonderwijs. JSW biedt een breed en actueel aanbod van onderwerpen. Praktijkgericht, duidelijk en toegankelijk.

Persoonlijk advies

Heutink heeft een rijk aanbod om taalonderwijs vorm te geven. Maak een afspraak met uw adviseur voor een persoonlijk gesprek. Via onderstaande knoppen neemt u contact op met onze klantenservice. Of ga gelijk naar de webshop voor alle taalmaterialen. Vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Twitter voor de laatste ontwikkelingen in het onderwijs.