Gereedschap van JSW: Oefenweb

Geschreven op donderdag 16 november 2017

 

Methodisch materiaal onder de loep

Heutink en JSW slaan de handen ineen. Daarom vindt u bij verschillende methodische materialen handige toevoegingen in de vorm van Gereedschap. De rubriek Gereedschap in het onderwijsvakblad JSW (Jeugd in School en Wereld) bevat maandelijks bijdragen van experts over een (les)methode of aanvullende materialen. U krijgt meer inzicht in de inhoud, werking en opbouw van de methode of andersoortig materiaal. Tot slot wordt elk artikel afgesloten met een conclusie en krijgt de uitgever de kans om te reageren. Hiermee biedt de rubriek Gereedschap een echte meerwaarde, waarmee het maken van een gefundeerde keuze voor een methode weer een stukje makkelijker gemaakt wordt.

Oefenweb

Websites en digitaal materiaal om rekenen en taal mee te oefenen zijn er steeds meer te vinden. Het is soms lastig om door alle bomen het bos te blijven zien. Oefenweb biedt een online oefenprogramma voor zowel rekenen (Rekentuin), taal (Taalzee) als Engels (Words&Birds) en onderscheidt zich daarin van de meeste andere programma’s door de adaptieve werking. De opgaven worden door een bijzonder intelligent systeem automatisch afgestemd op het niveau van de leerling. In deze Gereedschap nemen we Oefenweb onder de loep.

Rekentuin, Taalzee en Words&Birds kunnen geopend worden op PC’s en alle typen tablets. De leerlingen gaan aan de slag met de diverse spelonderdelen en het programma bepaalt op basis van de door de leerling gegeven antwoorden welke opgaven geschikt zijn voor hem.


Meer informatie

De volledige bespreking van Oefenweb is eerder gepubliceerd in JSW. Klik op de preview hieronder om de volledige methodebspreking te downloaden.

Op zoek naar meer vakinhoudelijke informatie? Bezoek www.jsw-online.nl en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in het basisonderwijs. JSW biedt een breed en actueel aanbod van onderwerpen. Praktijkgericht, duidelijk en toegankelijk.

Persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over de producten van Oefenweb? Uw adviseur kan u er meer over vertellen in een persoonlijke gesprek. Via onderstaande knoppen kunt u contact opnemen met onze klantenservice of gelijk een kijkje nemen in onze webshop. En vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Twitter.