Multifunctionele leerpleinen voor basisschool De Verwondering in Lent

Geschreven op maandag 14 september 2015

 

  

Verwondering staat aan het begin van alle wijsheid (Plato).

Ontwerp gestoeld op de visie van de school

Basisschool de Verwondering vraagt om openheid, vertrouwen hebben in elkaar én in kinderen. Nieuwsgierig zijn naar de ander en de wereld om ons heen. Het is een wonder om te zien hoe ieder kind zijn of haar eigen talenten ontwikkelt.  

Bovenstaande stelling is de basis van brede school “De Verwondering” in Lent. Deze visie moest terugkomen in het ontwerp van hun nieuwe gebouw. De IPC school besteedt veel aandacht aan de 21st Century Skills en was op zoek naar een betekenisvolle en uitdagende leeromgeving.

Unieke, multifunctionele leerpleinen

De Verwondering had de wens om drie multifunctionele leerpleinen in te richten.
Elk leerplein tegemoetkomend aan een bepaalde leeftijdsgroep (onder-, midden- en bovenbouw). Elk leerplein moest beschikken over fysieke, multifunctionele ruimtes die geschikt zijn voor zowel de rustige momenten (instructies en zelfstandig werken) als de drukkere activiteiten als spel, techniek en kunst. Een plek die uitnodigt tot bijvoorbeeld het voorbereiden van een toneelstuk maar ook een plek waar je je even terug kunt trekken en lekker op je gemak een boekje kunt lezen.

                                                         

            Lekkere luie leesbank               Multifuntioneel: Is het een podium
                of een fijne leesruimte?                 
Bouwplaats waar stoere
creaties gemaakt kunnen worden.

Ateliers met uitdagende werkplekken

Binnen deze leerpleinen worden kinderen uitgedaagd om samen en op eigen wijze tot ontwikkeling te komen. Geen standaard klassenopstellingen meer maar ateliers met uitdagende werkplekken voor activiteiten zoals spel, wetenschap, techniek, kunst en cultuur.

                                                          


Inmiddels zijn de leerpleinen in gebruik genomen en worden zij dagelijks op vele verschillende manieren met veel plezier ingezet. Tot groot genoegen van zowel het team als de leerlingen van De Verwondering.

Wij wensen hen veel plezier met deze dynamische leeromgeving!

Meer informatie

Enthousiast geworden van deze referentie en nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met uw adviseur of onze klantenservice.