3Dkanjers | UPDATE

Geschreven op woensdag 17 mei 2017

 

De meerwaarde van 3D-printen met leerlingen in de klas

Veel scholen, zowel in het primair onderwijs als in het speciaal en voortgezet onderwijs, spelen met vragen als Waarom 3D-printen met leerlingen in de klas? en Wat is de meerwaarde en hoe kan ik dit het beste aanpakken? Sinds vorig jaar werkt Heutink samen met 3Dkanjers om tegemoet te komen aan dit soort vraagstukken. Inmiddels is het initiatief 3Dkanjers betrokken bij meer dan 400 scholen en blijven zij groeien binnen zowel primair, speciaal als voortgezet onderwijs.

3Dkanjers magazines

In 2015 is het eerste magazine ‘3D-printen in het klaslokaal’ verschenen. Een magazine gevuld met verhalen van scholen en diverse praktische zaken rondom 3D-printen. Nu twee jaar later zijn 3D-kanjers én alle betrokken scholen vele ervaringen rijker. Tijd voor een tweede magazine! Ook dit keer zijn er meerdere scholen (PO, SO en VO) betrokken bij het schrijven. Zowel leerkrachten als partners van 3Dkanjers hebben hun visie over het toepassen van 3D-printen in het onderwijs, op geheel persoonlijke wijze, verwoord in dit tweede magazine. Interessant voor zowel leerkrachten als voor schooldirecties, beleidsmakers en alle andere meemakers die het onderwijs een warm hart toedragen.


                                         
 3Dkanjers magazine 2015 3Dkanjers magazine 2017 | NIEUW 

3Dkanjers gevalideerd door Registerleraar

Het aanbod van 3Dkanjers is beoordeeld door de registercommissie van Registerleraar. Zij hebben hierbij gekeken naar de aanpak en of deze de kwaliteit van de beroepsuitoefening als leraar helpt te waarborgen en te verbeteren. De 3Dkanjers Experience en 3Dkanjers Discovery (begeleid) zijn gevalideerd door registerleraar met registratienummer HfokHBxgwe voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs en is opgenomen in registerleraar.nl met 15 RU (registeruren). Registerleraar.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs.
                                                     

De producten van 3Dkanjers op een rij

                                               
 3Dkanjers | Applied 3Dkanjers | Discovery Basic    3Dkanjers | Discovery Begeleid | 
                                                               
 3Dkanjers Discovery mini   3Dkanjers | Experience 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van 3D-printen binnen uw school of organisatie? Neem vrijblijvend contact op met uw adviseur of onze klantenservice. Wij denken graag met u mee.