Oog voor detail | Meubilairspecial voor het voortgezet onderwijs

Geschreven op woensdag 1 maart 2017

 

Een groots effect hoeft niet duur te zijn

Succesvol inrichten is meer dan het vullen van een ruimte met meubels. Verrassende, innovatieve of juist old school oplossingen kunnen uw inrichting een flinke boost geven. Ontdek hoe minimale aanpassingen en details in bijvoorbeeld kleur- en materiaalkeuze, verlichting en wandbekleding heel wat kunnen doen met een ruimte.  

 

Wat is nu het juiste meubilair voor uw school? En moet dat dan vooral mooi, onverwoestbaar of gewoon functioneel zijn? Gaat u voor een stoel of voor een zitoplossing? Wij spreken liever van het laatste. En die kan heel goed functioneel, sterk én mooi zijn.

Door goed na te denken over waar de meubels in een ruimte voor gebruikt gaan worden, hoe en door wie, kunt u prioriteiten bepalen en zo komen tot een ideale materiaalkeuze. Zo kan voor de ene ruimte een studentproof materiaal het meest ideaal zijn, terwijl voor de andere ruimte juist gekozen wordt voor comfort en uitstraling. Niets mis mee en prima te combineren. En natuurlijk speelt smaak daarin ook een rol!

             

                          

 

                  

Een (deels) nieuwe inrichting vraagt om een flinke hap uit uw budget. Dan wilt u niet beperkt worden door het aanbod van één aanbieder. Heutink is onafhankelijk totaalleverancier. We hebben dus geen verplichte winkelnering en zitten niet vast aan een (eigen) assortiment. 

We gaan net zo lang op zoek naar het juiste meubelstuk totdat we deze gevonden hebben. Daarvoor hebben we keuze uit de meeste en beste merken op de markt. Het resultaat is een merkonafhankelijk advies dat perfect aansluit op uw wensen.

                   

 


Succesvol inrichten houdt niet op bij het plaatsen van meubelstukken in een ruimte. Bij inrichten horen ook andere factoren. Wat dacht u van het effect van licht? Licht heeft bewezen effect op het welbevinden van mensen. En bovendien kunt u met verlichting sfeer geven aan een ruimte. Én een statement maken. En als u bedenkt dat een lokaal geen lokaal zou zijn zonder vloer, plafond en wanden? Dan zeggen wij: benutten! Bijvoorbeeld met slimme, ruimtebesparende oplossingen. Of als eyecatcher! 


  Door activiteiten slim te combineren ontstaat zichtbaar en onzichtbaar ruimte voor meerdere functionaliteiten tegelijkertijd. Denken vanuit de gebruiker en zijn ruimtebeleving kan daarbij helpen.

Wanden en kasten kunnen bijvoorbeeld onderdeel uitmaken van de leerbeleving. En zelfs vaste, noodzakelijke elementen kunnen worden benut. Wel eens gedacht aan het gebruiken van de verwarming als zitje? 

 

                      

 

Heutink Projectinrichting staat voor inrichting die uw onderwijsvisie ademt. Een verlengstuk van uw kijk op onderwijs. Geen lokaal maar een leermiddel. We zijn bevoorrecht met een enorm sterk partner- en leveranciersnetwerk. Kunnen we desondanks in het bestaande aanbod op de markt niet vinden wat u zoekt, dan gaan we zelf voor u aan de slag op onze eigen productielocaties. Zo combineren we het beste uit beide werelden en ontstaat een unieke inrichting die het best past bij uw visie op onderwijs. 

 

    

We  maatwerk  

                                                          
  • als het standaard meubilairaanbod niet volstaat
  • bij ‘onhandige’ hoeken en ruimtes
  • bij relatief kleine ruimtes
  • bij innovatieve inrichtingswensen
  • voor handige extra functionaliteiten 

 

Waar de ene school kiest voor ‘nieuwe’ zitvormen zweert de andere school bij het traditionele zitten. Maar allebei kiezen ze voor goed, verantwoord en functioneel zitmeubilair. Wat het beste past bij uw school hangt af van uw visie op leren. Nu én in de toekomst. 

  


 

We hebben het volop over het leren en onderwijzen van de toekomst. Wat betekenen de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen van nu voor onze manier van lesgeven, voor het onderwijs en de banen van de toekomst? In het onderwijs van de toekomst staat de leerling centraal. Onderwijs wordt maatwerk, de leeromgeving is er op gericht talent maximaal tot ontwikkeling te laten komen. Het lokaal wordt meer en meer een ontdek- en probeerplek en is niet meer ‘alleen’ een werkplek maar ook een leermiddel.

We  diversiteit in zitten & werken! 

  
Nieuwe special

Hebben?!

Deze informatie is afkomstig uit de Meubilairspecial voor het voortgezet onderwijs. In deze eerste special presenteren we u een aantal van de nieuwste projecten die we het afgelopen jaar realiseerden in het voortgezet onderwijs. Allemaal tot stand gekomen met behulp van ons stappenplan en met onze zekerheden als uitgangspunt en stuk voor stuk inspirerende inrichtingsvoorbeelden. Zelf een exemplaar van deze special? Vraag hem aan bij een van onze irichtingsspecialisten.

De special is een waardevolle aanvulling op het referentieboek Inspiratie voor uw inrichting van Heutink Projectinrichting. Bekijk hier een digitale sneak preview.