Ontdek het zelf: nieuwe uitdagingen online!

Geschreven op woensdag 14 december 2016

 

In levende lijve

Weet je dat je hartstikke leuke en interessante
experimenten kunt doen over het menselijk lichaam? 

Misschien bent u op 21 november naar de NWT-conferentie geweest in Corpus. Het thema van deze conferentie was ook ‘In levende lijve’. Met Ontdek het zelf heeft u direct kant-en-klare lessen om dat wat u ontdekt heeft op de conferentie in te zetten in uw klas.


                         

Op ontdekkingstocht in het menselijk lichaam

In het thema ‘In levende lijve’ ontdekken leerlingen van alles over het menselijk lichaam en over andere levende organismen op onze planeet. Zo onderzoeken ze de invloed die je lichaam heeft op bepaalde (weers)omstandigheden. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste overleven op de Noordpool? Kleuters experimenteren met (lach)spiegels. En op welke manier passen dieren zich aan? De leerlingen gaan op ontdekkingstocht!Ook aan de slag met ontwerpend leren? Om u en uw leerlingen kennis te laten maken met de uitdagingen van Ontdek het zelf kunt u de uitdaging van november voor groep 7/8 gratis en vrijblijvend uitproberen.

Download 'm hier:

Over het lesproject Ontdek het zelf

Onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren is een aanpak die de creatieve, onderzoekende, nieuwsgierige houding van kinderen stimuleert. TechYourFuture wil, samen met HEIN! en Heutink, leerlingen op de basisschool helpen deze vaardigheden te ontwikkelen met het project Ontdek het zelf. Ontdek het zelf is een brug tussen Wereldoriëntatie, Wetenschap & Technologie en de 21st Century Skills. Lees in dit nieuwsbericht meer.

Leerdoelen

De leerdoelen van Ontdek het zelf sluiten naadloos aan op het SLO leerplankader Wetenschap & Technologie:

  • het ontwikkelen van wetenschappelijke vaardigheden en denkwijzen door te onderzoeken en ontwerpen
  • het ontwikkelen van 21st century skills, zoals creativiteit en probleemoplossend denken
  • het stimuleren van verwondering en nieuwsgierigheid
          
                               

Het Ontdek het zelf abonnement

Wilt u 6 x per jaar de uitdagingen van Ontdek het zelf ontvangen? Neem dan een abonnement waarmee u op basis van een licentie voor slechts € 2,00 per leerling per jaar kunt werken met Ontdek het zelf. Hiervoor ontvangt u 6 x per schooljaar een actuele uitdaging.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Ontdek het zelf licentie? Neem dan contact op met uw adviseur.
Kijk ook eens op ontdekhetzelf.nu of bekijk de flyer.