Nieuwe inrichting Kindercentrum het Groenehuis

Geschreven op woensdag 16 september 2015

 

Kindercentrum het Groenehuis had een heldere wens: Hoogwaardige kinderopvang bieden in een lichte ruimte waar veel (speel)ruimte is voor kinderen, ruimte om te onderzoeken en te ontdekken. Open groepsruimtes die in verbinding met elkaar staan. Ook de keukens en sanitaire ruimtes zijn ‘open’,waardoor medewerkers altijd overzicht hebben over de kinderen.

         

 

Een kijkje in de keuken


We realiseerden, een op het oog, standaard keuken. Bijzonder aan deze keuken is  de ruimte die aan de achterzijde is gecreëerd. Hier kunnen de kinderen kijken naar wat er gebeurt in de keuken en eventueel meehelpen bij de bereiding van het eten en drinken. Het plateau achter het keukenblok is voorzien van een trapje aan weerszijden, zodat het veilig te bereiken en gebruiken is.

                  

 

Keukenblok versus commode


Het keukenblok en de ruime commode zijn hier tegen elkaar aan gemonteerd als zelfstandige unit. Hierdoor wordt er minimaal gebruik gemaakt van het vloeroppervlak en blijft er meer ruimte over voor de kinderen om te spelen. Door het toepassen van een plafondhoge glazen wand is een hygiënische en overzichtelijke ruimteverdeler toegepast, die geen afbreuk doet aan het ruimtelijke en ‘open’ aspect van het kindercentrum.


Fris en fruitig

Er is gekozen voor het plaatsen van standaard commodes, maar door deze een eigen, frisse kleur te geven lijkt het alsof er een eigen design is toegepast, passend bij de gehele inrichting en het kleurgebruik van het kindercentrum.

Klasse kasten

     


Voor de kasten is gekozen voor maatwerk. Ook hier is uitgegaan van de wens van de klant om de ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten, om zo het open en ruimtelijke, overzichtelijke gevoel in het kindercentrum te waarborgen. Maatwerkkasten zijn perfect voor het oplossen van de wat complexere vraagstukken, voor ongebruikte lastige hoeken, het wegwerken van steunpilaren etcetera.


Goede combi

 

Door de combinatie van standaard meubilair met verregaand maatwerk en eigen kleuren is een open en lichte, gebruiksvriendelijke ruimte gerealiseerd. Een ruimte die voor de kinderen veilig aandoet en voor de pedagogisch medewerkers praktisch en overzichtelijk is. Kortom; de wensen van deze klant zijn succesvol vertaald naar een inrichtingsconcept dat naadloos aansluit op de visie van het kindercentrum.

 

       

Meer informatie

Enthousiast geworden en nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie?
Neem contact op met uw adviseur of onze klantenservice