Thuis aan de slag met coderen en programmeren

Geschreven op maandag 18 juli 2016

 

De 21st century skills.....kent u ze al?

Door digitalisering en technologie verandert de maatschappij continu. We kunnen nu nog niet voorspellen welke beroepen er zijn als je kind later volwassen is. Daarom krijgt het onderwijs steeds meer oog voor de 21st century skills. Dit zijn de vaardigheden die kinderen van nu moeten opdoen om zich later te kunnen redden in de beroepen van de toekomst. Lees er hier meer over.

Coderen en programmeren

Één van de elf vaardigheden is Computational thinking. Kinderen leren op een creatieve manier digitale tools in te zetten bij het oplossen van een probleem. Hier komen ook de veelgenoemde vaardigheden coderen en programmeren bij om de hoek kijken. Vaardigheden waarmee je later zelf een website of game kunt bouwen, waarmee je kunt vloggen of je eigen geluid editen. Coderen is letterlijk het inkloppen van codes, onderdeel van het grotere geheel; programmeren.


Thuis aan de slag

Momenteel is er een grote discussie gaande of het programmeren een vaste plaats in het lesrooster op de basisschool moet krijgen. Maar wat let u om er thuis al mee aan de slag te gaan? De website thuisinonderwijs.nl heeft leuke activiteiten en handige links op een rijtje gezet waarmee uw kind spelenderwijs kennismaakt met zowel coderen als programmeren. 


Moet je doen!

Code StudioCodestarterGamekit
Leuke codeercursussen voor kinderen vanaf 4 jaar. Leer coderen met je favoriete game- of filmfiguren!Zet je eigen idee om in een echt werkende app of leer elkaar programmeren.Leer op een eenvoudige manierje eigen game bouwen met deze leuke kit opgesteld door Klokhuis.


Meer lezen

Dit is slechts een deel van het artikel van thuisinonderwijs.nl. Hele artikel lezen? Dat kan hier.

Onze tips

Bekijk hieronder een greep uit ons codeer- en programmeer aanbod.

   
 Bee-BotBlue-BotMakey MakeyLego WeDo 2.0
     


Over 

Thuisinonderwijs.nl is een onafhankelijk webmagazine voor ouders met kinderen op de basisschool waar betrouwbare en objectieve informatie is te vinden over allerlei onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je kinderen hebt die op de basisschool zitten. Thuisinonderwijs.nl volgt de actualiteit en kiest daarbij altijd voor het perspectief van ouders en hun kinderen en is daarnaast een plek waar je als ouder tips en informatie kunt vinden over praktische zaken op school, onderwijsinhoudelijke kwesties. Thuisinonderwijs.nl is in 2012 opgericht door hoofdredacteur Jacqueline Wouda (1971), onderwijsjournalist en moeder van vier kinderen. Zij is de schrijfster van Hét basisschoolboek. Alles wat je als ouder wilt weten over kinderen en de basisschool (Kosmos Uitgevers, 2013).

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons aanbod op het gebied van coderen en programmeren? Neem dan contact op met onze klantenservice.