Spelletjes voor op de achterbank

Geschreven op dinsdag 5 juli 2016

 

Lang in de auto? Leuk!

De vakantie komt steeds dichterbij en wellicht ook die lange autoreis naar een lekker warm en zonnig land. Om deze reis zo aangenaam mogelijk te maken heeft de website thuisinonderwijs.nl een mooie verzameling aan leuke spelletjes voor onderweg verzameld. Spelletjes die de kinderen afleiden en in sommige gevallen ook nog leerzaam kunnen zijn. Sommigen wellicht al bekend, andere nieuw en leuk om mee te nemen. Laat het kentekens spotten en de achterbankbingo maar beginnen!

Sneak peak

Hieronder alvast een sneak peak van een drietal spelletjes. Kijk op thuisinonderwijs.nl  voor meer dan 30 leuke, gezellige, snel inzetbare spelletjes om de vakantiekilometers met vertrouwd gevoel mee te trotseren!

Kentekens spotten | 6-12 jaar

Een ‘gouwe ouwe’ voor op de achterbank is kentekens spotten. Het leuke van verre autoreizen is dat je onderweg een heleboel auto’s tegenkomt die niet uit Nederland komen. Aan de code op het nummerbord kun je zien uit welk land een auto of vrachtwagen komt. Download en print het scoreformulier voor kentenkens spotten op thuisinonderwijs.nl. Daarop kun je precies zien welke code bij welk land hoort én je kind kan erop bijhouden welke landen hij of zij al heeft gezien.

Route intekenen |8-12 jaar

Zitten je kinderen al in de bovenbouw van de basisschool? Dan is het leuk om een overzichtskaart van jullie vakantieroute te printen. Laat je kinderen zelf intekenen welk stuk al is afgelegd. Zo zien ze in één oogopslag hoe ver het nog is en het is nog goed voor hun topografie ook! Kan je zoon of dochter al echt goed kaartlezen? Zet je navigatie dan gewoon een tijdje uit en laat je kind je vertellen welke afslag je moet nemen. Veel kinderen vinden het heel leuk om zo’n verantwoordelijke taak toegewezen te krijgen.

Bananenspel | 3-5 jaar

Iedere keer wanneer iemand een gele auto ziet, roept hij ‘Banaan!’ en krijgt een punt. Degene die aan het eind van de rit (of tot de volgende pauze) de meeste punten heeft, wint. Je kunt natuurlijk eindeloos variaties verzinnen op dit spel. Iets oudere kinderen vinden het vaak leuk om uit te kijken naar een bepaald automerk.

Tips van de redactie

Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment. Eenvoudige, vriendelijk geprijsde spelletjes voor onderweg.Quiz it! junior
Olympische spelen

Smart game
IQ fit

Kwartet
Fokke en Sukke

Kwartet
Spaans

Kwartet
Nijntje