IKEA roept PATRULL traphekjes terug vanwege onbetrouwbare sluiting!

Geschreven op vrijdag 24 juni 2016

 

Direct stoppen met gebruik

Woonwarenhuis IKEA verzoekt consumenten direct te stoppen met het gebruik van de PATRULL FAST, PATRULL KLÄMMA en PATRULL kinderhekjes. Deze producten voldoen niet aan de veiligheidseisen en worden daarom teruggeroepen. IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie na ontvangst van verschillende meldingen over het onverwachts opengaan van de kinderhekjes. Daardoor zijn er kinderen van de trap gevallen, met lichamelijk letsel als gevolg. 

Aankoopbedrag retour

Bent u in het bezit van één van deze traphekjes? Dan kunt u deze, zonder aankoopbewijs, inleveren bij iedere IKEA-vestiging en krijgt u het aankoopbedrag terug. 

Verkoop stopgezet

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het sluitingsmechanisme van de kinderhekjes niet betrouwbaar is en onverwachts kan opengaan. Hoewel deze kinderhekjes uitvoerig zijn getest en voldoen aan alle wettelijke veiligheidsnormen, heeft IKEA na ontvangst en onderzoek van de meldingen de verkoop stopgezet. IKEA wil het risico op toekomstige incidenten uitsluiten en heeft daarom vervolgens besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie. 

Meer informatie

Op ikea.nl staan de montagehandleidingen (ook handig bij demontage) en de exacte types met verkoopperiode waar het om gaat. Ook heeft IKEA een (gratis) informatienummer geopend: 0800 - 453 2649.

Lees hier meer over hoe we samen een zo veilig mogelijke omgeving voor kinderen kunnen creëren.