SPECIAAL VOOR VO: catalogus & STEAM-magazine!

Geschreven op dinsdag 10 mei 2016

 

Glossy inspiratiemagazine én productcatalogus

Dit jaar ontvangen de voortgezet onderwijs scholen in Nederland naast een nieuwe productcatalogus ook een cadeautje: het eerste STEAM-magazine. Een glossy magazine boordevol inspiratie, interviews, proefjes en producten over wetenschap, techniek, science, kunst en cultuur.

De toekomst begint vandaag

Nieuwe technologieën en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Waar vandaag iedereen over praat, is volgende week alweer oud nieuws. Hoe dan ook wordt de afstand tussen een idee en een product steeds kleiner. Leerlingen worden makers en docenten hun coaches. Moderne technologieën worden steeds goedkoper en voor een breder publiek beschikbaar. Dat heeft ook zijn weerslag op de arbeidsmarkt en daarmee op het onderwijs. De beroepen van straks bestaan voor een deel nu nog niet eens. Hoe weten we dan waar ons onderwijs aan moet voldoen? Wat moeten de leerlingen van nú leren om later een vliegende start te kunnen maken op de arbeidsmarkt? Welke kennis en vaardigheden hebben zij nodig om optimaal te kunnen functioneren in de samenleving van de toekomst? Door te vertrouwen op het onderwijs van nu en tegelijkertijd niet bang te zijn voor nieuwe dingen, denken wij. Want of we nu willen of niet, het onderwijs is en blijft volop in beweging.

Heutink Voortgezet helpt vakdocenten die zich bezig houden met wetenschap, techniek, science, kunst en cultuur om deze maakrevolutie te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Dit doen we met een zeer uitgebreid en met zorg samengesteld assortiment. Denk aan de nieuwste techniekmaterialen, robots, machines, gereedschappen en creatieve materialen. En dat doen we ook door het continu ontwikkelen van nieuwe werkbladen, lessuggesties  en proefjes, binnen een doorgaande leerlijn. We doen dat niet alleen. We werken bijvoorbeeld samen met Quest, Stichting Ontdekplek, LEGO® Education, experts in onderwijstrends, inrichtingsspecialisten en onze ICT-partner Heutink ICT.

Samen zetten we ons in om kinderen klaar te stomen voor de toekomst.
Want samen staan we sterker. Online bladeren door het STEAM-magazine

Klik op de afbeelding om het STEAM-magazine online te bekijken.