Robottechneut, 4D-designer of kloonexpert | e-learning 21st century skills

Geschreven op maandag 7 maart 2016

 

Beroepen van de toekomst

Dit zouden weleens beroepen kunnen zijn die uw leerlingen in de toekomst uitoefenen. Door digitalisering en technologie is de maatschappij continu aan het veranderen. We kunnen niet voorspellen welke beroepen er in 2032 zullen zijn. Komt ons huidige onderwijs wel tegemoet aan wat kinderen in de toekomst nodig hebben?

Opzoekgeneratie

Weten waar Delft ligt? De verschillende koningen uit onze geschiedenis kunnen opnoemen? Het jaartal kunnen opschrijven waarin de eerste wereldoorlog begon? Google geeft leerlingen binnen nog geen 5 seconde het antwoord en het is de vraag of kinderen deze kennis nodig hebben voor de beroepen van de toekomst.

21st century skills leer je niet via zoekmachines

Vraagt u zich ook af hoe u uw leerlingen voorbereidt op beroepen waarvan we het bestaan nog niet kennen? Veel onderzoekers hebben zich beziggehouden met deze vraag en kwamen tot de conclusie dat dit kan. Door het aanleren van 21st century skills kunnen leerlingen zich vaardigheden eigen maken die tegemoet komen aan onze veranderende maatschappij. Vaardigheden als kritisch denken, communiceren, mediageletterdheid, samenwerken en creativiteit bijvoorbeeld. Vaardigheden die zoekmachines als Google niet kunnen aanleren. Vaardigheden die kinderen kunnen helpen hun plek te vinden in de huidige en toekomstige maatschappij.

Houvast door professionalisering, lesmateriaal en praktijkvoorbeelden

Uit onderzoek van het SLO (2015) blijkt dat veel leerkrachten wel bekend zijn met 21st Century Skills, maar vaak niet weten hoe ze deze vaardigheden kunnen aanleren. Ze hebben behoefte aan houvast, vooral in de vorm van professionalisering, lesmateriaal en goede praktijkvoorbeelden. Heutink helpt met een volledig verzorgde studiedag 21st century skills met blended learning!

Meer informatie

Meer weten? Neem dan contact met ons op via mail of telefonisch via 0548 - 53 66 07.
Direct aan de slag? Vraag uw inlogcode aan en laat zoekmachines uw leerlingen niet meer de les lezen!
Volg  een van de e-learningmodules over de 21st century skills en ervaar het voordeel van e-learning: plaats- en tijdonafhankelijk én in eigen tempo leren. 

Modules

  • De basis van de 21st Century Skills | Bekijk
  • 21st Century Skills in de praktijk | Bekijk