LEGO WeDo 2.0 getest door Stichting Techniekpromotie

Geschreven op dinsdag 23 februari 2016

 

Opvolger van de WeDo-kit | basis van robotica op speelse wijze

Mark Francken en Sanne Respen, teamcoördinatoren landelijke programma’s van Stichting Techniekpromotie, testten op verzoek van LEGO de nieuwe WeDo 2.0. Ze gingen niet alleen zelf aan de slag met deze vrolijke groene LEGO-kikker, maar namen de 2.0 ook mee naar een school in Almelo om de reacties en ervaringen van kinderen te testen.

Ongemerkt en heel natuurlijk leren programmeren

Conclusie van de test: binnen no-time en zonder enige begeleiding bouwen de kinderen de LEGO onderdelen om tot een echte robot die kan rijden, denken en alles doet wat je kunt verzinnen. Het programmeren gaat ze gemakkelijk af. Ongemerkt en heel natuurlijk leren ze via de computer om hun bouwwerkje te besturen en ervaren ze dat robots en computers helemaal niet zo ingewikkeld zijn (als doorgaans met name de leerkrachten denken). De eerste ervaring is gelegd.

                             

Als we gaan opruimen, vraagt een van de kinderen:
“Wanneer gaan we weer programmeren?”. Dat belooft wat!

Uitgebreide recensie

Benieuwd naar de hele recensie? U leest hem op de website van Stichting Techniekpromotie!

Beschikbaarheid WeDo 2.0

           


De WeDo 2.0 is al verkrijgbaar in het Engels! 
Bekijk de WeDo 2.0 hier.

De Nederlandse versie is vanaf het najaar
van 2016 beschikbaar. 


Over Stichting Techniekpromotie

Wat in 2002 begon als een initiatief van een student om kinderen te interesseren voor natuurkunde is uitgegroeid tot een stichting die al heel wat jaren meedraait. Stichting Techniekpromotie is ontwikkeld tot een netwerk van universiteiten, hogescholen en MBO-colleges dat zich samen sterk maakt wetenschap & technologie onder de aandacht te brengen van kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Het ultieme doel van Stichting Techniekpromotie is ervoor te zorgen dat ieder kind vanaf groep 1 in aanraking kan komen met wetenschap & technologie, zodat het zich optimaal kan ontwikkelen. Meer weten? Kijk dan eens op techniekpromotie.nl