Nieuw van Malmberg | leesmethode Station Zuid

Geschreven op donderdag 11 februari 2016

 

Hoge opbrengsten met Station Zuid

Station Zuid is een nieuwe methode voor voortgezet technisch lezen voor groep 4 tot en met 8. De ervaringen met Station Zuid zijn heel positief.

Onderzoek toont significant meer leerwinst aan dan landelijk gemiddelde

Leerkrachten geven Station Zuid gemiddeld een 8 en 92% zou Station Zuid aanraden bij andere leerkrachten. Dit is mede
te danken aan het gebruiksgemak en de leerwinst die met de methode wordt behaald. Bureau ICE heeft een representatief onderzoek gedaan naar de opbrengsten van Station Zuid. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die in groep 4 met Station Zuid werkten significant meer leerwinst boekten dan het landelijk gemiddelde. Zo boekte ruim 87% een leerwinst van twee of méér AVI-niveaus. De groep zwakke lezers neemt af en de groep sterke lezers groeit spectaculair. In groep 4 haalt zelfs 52% van de zwakke lezers de achterstand in leesvaardigheid in. Bekijk hier alle uitkomsten van het onderzoek gedaan door Bureau ICE.


Station Zuid uitproberen

Liever de materialen in het echt bekijken? Vraag hier dan een zichtzending aan of plan een vrijblijvend bezoek aan een van onze informatiecentra.

Meer informatie

Op methodewereld kunt u een samenvatting van de methode bekijken en printen. Uiteraard kunt u ook terecht bij uw adviseur voor een voorlichting bij u op school.

Bestellen

Bestel hier uw materialen van Station Zuid.