Heutink vingerverf is veilig!

Geschreven op dinsdag 3 november 2015

 

 

Getest en volledig goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Het zal u vast niet ontgaan zijn: via televisie, internet en radio werd vandaag veelvuldig het nieuws verspreid dat bijna de helft van de vingerverf die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzocht niet aan de veiligheidseisen voldoet. Ook de Heutink vingerverf is door de NVWA onderzocht en is met vlag en wimpel geslaagd voor de test.
Kortom: u kunt op uw school, kinderopvang of zorginstelling met een gerust hart verven met onze vingerverf.

Opzet van het onderzoek

In de periode mei - juli 2015 onderzocht de NVWA 29 soorten vingerverf op chemische samenstelling. Daarnaast werd het etiket beoordeeld. Bijna alle aangeboden merken op de consumentenmarkt zijn onderzocht. De uitkomst van dit onderzoek is zacht gezegd niet positief.

Uitkomst van het onderzoek

De NVWA onderzocht 29 verschillende vingerverfproducten. Daarvan voldoen 5 niet aan de chemische eisen. Er zijn vooral te hoge concentraties stoffen aangetroffen die kinderen gevoelig kunnen maken voor een allergie. Daarnaast ontbreekt op het etiket van 11 producten belangrijke informatie. Fabrikanten waarschuwen onder meer niet voor conserveermiddelen waar kinderen met een allergie gevoelig voor zijn, of waar kinderen een gevoeligheid voor kunnen ontwikkelen. Producten die niet voldoen aan de veiligheidseisen mogen niet meer worden verkocht.

Geen twijfel

Wij kunnen u met een gerust hart melden dat onze vingerverf goed uit de test is gekomen en helemaal veilig is! Wilt u dit met eigen ogen zien of gebruikt u geen Heutink vingerverf maar een ander merk en wilt u weten of deze verf wel veilig is? Bekijk hier de uitkomsten van het onderzoek van de NVWA.

Ongeruste ouders

Wij kunnen ons voorstellen dat niet alleen u, maar ook ouders ongerust kunnen zijn. Mocht u te maken krijgen met ongeruste ouders die via de media hebben gehoord dat veel merken vingerverf veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, dan kunt u hen dus vertellen dat alle verfsoorten van Heutink, dus óók de vingerverf, voldoen aan álle veiligheidseisen.

Bron - www.nvwa.nl

[Geschreven op 3 november 2015]