STEAM

LEGO leerlijn

LEGO Education; de educatieve leerlijn van LEGO

Al sinds de jaren 50 spelen kinderen met de beroemde kleine bouwstenen van LEGO. Het begon met het idee van een timmerman uit Denemarken. Hij bedacht de kleine bouwblokjes. Inmiddels wordt er wereldwijd met LEGO gespeeld en is er zelfs een compleet educatieve leerlijn ontwikkeld.

Deze educatieve leerlijn wordt ook wel LEGO Education genoemd. De producten worden ontwikkeld op basis van onderzoek en resultaten. Ze zijn speciaal bedoeld voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. De leerlijn wordt opgedeeld in de categorieën “wetenschap en techniek” en  “LEGO® leren”. Beide leerlijnen heeft Heutink compleet in het assortiment opgenomen.  Ontdek welke sets u voor welke groep in kunt zetten en wát u er vervolgens mee kunt doen.

LEGO Wetenschap en Techniek

Centraal bij deze sets staan het leren begrijpen en toepassen van technische processen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de werking van tandwielen, hefbomen, aangedreven machines en het programmeren van een robot. Alle kerndoelen komen hierbij aan bod.

ONDERDELEN

 • Duplo Techniek LEGO® Doelgroep: kinderen van 4 - 7 jaar. Spelenderwijs leren ze omgaan met techniek, tandwielen, hefbomen, overbrengingen, etc.

 • LEGO® Wetenschap en Techniek sets Doelgroep: kinderen van 8 - 12 jaar. Met behulp van de gemaakte modellen en de opdrachtbladen doen de leerlingen zelfstandig onderzoek naar.

 • LEGO® Education WeDo Doelgroep: kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen bouwen eenvoudige modellen en leren deze te programmeren.

 • LEGO® MINDSTORMS® Education Doelgroep: leerlingen vanaf 11 jaar. Het hart van deze LEGO®-robots is de Mindstorms EV3-steen. Dat is een programmeerbaar LEGO®-blok, dat zelfstandig een programma kan uitvoeren. Met een computer ontwerpen de leerlingen via een grafische programmeeromgeving eenvoudig hun programma. Dit laden ze vervolgens in de EV3. Daarna voert de Mindstorms EV3 de opdrachten uit. Met behulp van diverse sensoren kan de Mindstorms EV3 waarnemen en motoren aansturen.

LEGO Leren

Met deze sets werken kinderen al handelend aan o.a. hun woordenschat, presentatie vaardigheden en diverse rekenbewerkingen. Leuk om eens op een andere manier aandacht te besteden aan deze leerdoelen. Voor elke leeftijd is er een passende set.

ONDERDELEN

 • LEGO® Story Tales is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar en kan worden ingezet om hen verhalen te laten navertellen. Met behulp van diverse achtergrondkaarten kunnen kinderen een verhaal (na)bouwen.

 • LEGO® Story Starter is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij bedenken een verhaal, bouwen dit na, maken er foto’s bij en bewerken dit met een software programma. Met dit programma kunnen er diverse tekstsoorten gemaakt worden, zoals een stripverhaal of krantenbericht.

 • Met LEGO® Build to Express kan gewerkt worden door kinderen vanaf 8 jaar. Actuele nieuwsberichten, of dagelijkse situaties uit de wereld van het kind kunnen worden nagebouwd. Het bouwen helpt hen om hun gedachten te ordenen en hun gevoelens te verwoorden.

 • LEGO® More to Math laat kinderen simpele modellen bouwen voor rekenkundige problemen. Kinderen verbeelden het rekenprobleem en krijgen hierdoor meer inzicht, waardoor de oplossing eerder gevonden wordt.

 • Tenslotte is er nog het LEGO® Education Learn to Learn pakket. Dit is een verzameling van onderdelen uit een aantal pakketten uit de LEGO® Education reeks. Het is een soort kennismakingspakket om te zien hoe de verschillende pakketten ingezet kunnen worden voor het onderwijs.

Het verschil tussen reguliere LEGO en LEGO Education 

Het grote verschil tussen de reguliere LEGO en LEGO Education is dat laatstgenoemde altijd werkt met een bepaalde doelstelling. Er wordt nooit gespeeld om het spelen. Er is altijd een leerdoel aan gekoppeld. De toelichting van de diverse leerdoelen en de uitleg van de diverse programma’s zijn terug te vinden in de handleidingen. Mocht u meer informatie willen omtrent deze LEGO® Education pakketten, dan kunt u contact opnemen met uw adviseur. Hij of zij vertelt u graag over de mogelijkheden die de pakketten te bieden hebben.

LEGO workshops

Om de sets op juiste wijze eigen te maken bieden wij LEGO workshops aan. Zo kunt u o.a. bij ons terecht voor workshops over de LEGO leerlijn en de LEGO Mindstorms EV3 set. Ook wanneer u een workshop op maat zoekt bent u bij ons aan het goed adres. Onze gecertificeerde trainer denkt met u mee en gaat vervolgens graag met u aan de slag! 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

 • 100+ jaar ervaring
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Grootste assortiment
 • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)