STEAM

STEAM

Maak kennis met STEAM

Vorig jaar heeft Heutink de eerste nationale STEAM-dag georganiseerd en het daarbij behorende eerste STEAM magazine uitgebracht. Maak hier kennis met STEAM!

Van STEM naar STEAM

STEM is een woord dat is ontstaan uit de afkorting voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Het doel van het gebruiken van deze term is dat u in uw onderwijs nadenkt over uw curriculum met het oog op de toekomst. Als we kijken naar de toekomst dan zien we dat moderne technologieën steeds goedkoper worden en voor een breder publiek beschikbaar. We willen een antwoord geven op de vraag: welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om optimaal te kunnen functioneren in de toekomst?

     

De A van Arts

STEAM zoals wij dat bij Heutink gebruiken maakt ook gebruik van de letter A van Arts. Kunst en technologie kunnen heel goed hand in hand samen, alleen wordt er steeds meer virtueel gewerkt. Het materiaalgevoel bij leerlingen neemt af, echt werken met gereedschappen wordt minder. De A van Arts toegevoegd omdat er meer overeenkomsten zijn tussen STEM vakken en kunsteducatie. 

Aan de slag!

In januari 2017 startten wij de e-learning module "Maak kennis met STEAM". Bestel de module hier en start ook met deze wereldwijde evolutie in uw onderwijs!
Wilt u aan de slag met STEAM? In samenwerking met onze partners kunnen we u helpen bij het maken van keuzes van producten en begeleiding.
Dit jaar gaan we stap voor stap ons aanbod uitbreiden. Daarbij maken we een selectie van online en offline leeroplossingen en stellen we blended learning trajecten samen. Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en lees elke maand de nieuwsbrief, schrijf u hier gratis in.

Alvast een proefje doen? STEAM voor het jonge kind!

Maak hier op een laagdrempelige manier kennis met leuke activiteiten voor het jonge kind. 

Wilt u meer informatie over STEAM?

 

         

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair & ICT)