Over Heutink

Edukans Schoenmaatjes

Schoenmaatjes gezocht!

Elk jaar versieren en vullen heel veel kinderen in Nederland schoenendozen voor kinderen ergens ter wereld. Maatjes die deze doos als schatkist bewaren. Ook dit jaar ondersteunt Heutink weer het Schoenmaatjesproject van Edukans door speciale Schoenmaatjesdozen kosteloos beschikbaar te stellen. DHL draagt opnieuw haar steentje bij door de dozen gratis bij u te bezorgen.

In 2014 ruim 100.000 kinderen voor even gewoon kind

Vorig jaar hebben meer dan 1.000 scholen, kinderopvangorganisaties en andere organisaties meegedaan met de Schoenmaatjesactie. Dit heeft geresulteerd in bijna 106.000 door Nederlandse kinderen gevulde en versierde dozen voor maatjes ver weg. Een fantastisch resultaat. Laten we er dit jaar met z’n allen een nog groter succes van maken!

Schoenmaatjes is voor iedereen

Is niet uw hele school in de gelegenheid om mee te doen? Geen probleem. Ook één klas of leerkracht willen we van harte uitnodigen om een of meerdere dozen te vullen voor een vriendje ver weg. 

      

Meedoen is super simpel

1. Aanmelden
    Volg de stappen op de website van Edukans.
2. Gratis dozen bestellen
3. Versieren & vullen
4. Inleveren 
    Klik hier voor een overzicht van de inleverpunten.

 

Dozen op reis 

Wat gebeurt er met onze versierde en gevulde Schoenmaatjesdozen nadat we ze inleveren?

De door u ingeleverde dozen hebben nog een flinke reis voor de boeg voordat ze kinderen ver weg dolblij gaan maken. Vrijwilligers verpakken de ingeleverde schoenendozen in grote dozen die daarna in een zeecontainer geladen worden. Met vrachtwagens en per schip worden ze vervoerd naar de uitdeellanden. Daar worden de schoenendozen uitgedeeld aan de armste kinderen.

Uitdeelreis 2014

Jessica mocht schoenendozen uitdelen. 

Die doos is alles wat zij bezitten.
Fantastisch om kinderen zó blij te kunnen maken.

In 2014 is Jessica Heutink naar Ghana geweest om schoenendozen uit te delen.
Een haast onbeschrijflijke beleving aldus Jessica. In 3 dagen tijd werden er 9 scholen bezocht en 4.000 dozen uitgedeeld. De vader van één van de kinderen gaf Jessica de boodschap mee: 'Hier moeten jullie nooit mee stoppen!' Daar gaan we voor!

Hier moeten jullie nooit mee stoppen! 


Heeft u dozen over?

Heeft u nog ongebruikte Schoenmaatjesdozen van vorig jaar staan? Deze kunt u dit jaar gewoon weer gebruiken. Bestelt u dit jaar nieuwe standaard dozen en houdt u over? Dan zouden we het enorm op prijs stellen als u deze bij een van de inleverpunten in wilt leveren. Anderen kunnen deze dozen dan gebruiken en er zo alsnog een maatje ver weg heel erg blij mee maken. 

Projectweek, voorlichting en meer

Edukans heeft heel veel informatie voor u beschikbaar om van de Schoenmaatjesactie een geslaagd project te maken voor de kinderen van uw school of opvangorganisatie. Op hun website vindt u praktische informatie zoals bijvoorbeeld een informatiebrief voor ouders/verzorgers en de mogelijkheid van een voorlichting over het Schoenmaatjesproject door een van de ervaren vrijwilligers van Edukans. U vindt er ook tips en inspiratie. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om van Schoenmaatjes een projectweek te maken?  Vele scholen gingen u voor en Edukans helpt u hiermee met voor elke dag een kleine activiteit. Creatief of muzikaal. Of kijk een filmpje. Natuurlijk kunt u de activiteiten ook over meerdere weken verspreiden.
Ook leuk: het Schoenmaatjesjournaal!

Meer informatie

Download de Schoenmaatjes folder hier 
(schooljaar 2015 - 2016).

Meer lezen over dit prachtige initiatief?
Kijk dan op edukans.nl/schoenmaatjes
 
                                                  

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair & ICT)