Ontwikkeling

Onderbouwd

Maak kennis met Onderbouwd

Doelgericht en spelend leren

Jonge kinderen leren door te spelen. Tijdens het spel is er plezier en zijn kinderen geboeid bezig. Wanneer een kind zijn eigen spel mag uitkiezen, ontstaat er meer motivatie en betrokkenheid. Een gemotiveerd kind leert meer en beter. Een leerkracht wil de kinderen nieuwe dingen leren en hen helpen zich verder te ontwikkelen. Hierbij is het belangrijk om duidelijke leerdoelen te stellen. Onderbouwd verbindt leren en spelen door met ontwikkelingsmateriaal gericht te werken aan leerdoelen.

Beredeneerd kleuteronderwijs

Onderbouwd is een complete kleutermethode. Het denken en werken vanuit leerdoelen is de basis. Als leerkracht wil je het leerproces bevorderen. Stel doelen – ook in groep 1 en 2 – en stem hierop het leeraanbod zorgvuldig af. Het doelbewust inzetten van uitdagend ontwikkelingsmateriaal is daarbij belangrijk. Sluit met de juiste ontwikkelingsmaterialen aan op de behoefte van jonge kinderen. Zo halen ze al handelend hun doelen. Met Onderbouwd is het mogelijk om een compleet en beredeneerd leeraanbod te maken. Naast het doelbewust inzetten van ontwikkelingsmateriaal wordt er gewerkt met routines, thema’s en spel in verschillende hoeken. Het is een kleutermethode waarbij spelend leren voorop staat. Altijd met een helder en duidelijk doel.

Onderbouwdonline

De ontwikkeling van jonge kinderen kan grillig en onvoorspelbaar verlopen. Natuurlijk willen leerkrachten weten hoe de leerlingen zich ontwikkelen en of er voldoende vordering wordt gemaakt. Als je weet waar een kind staat, dan kunnen er gerichte en haalbare doelen gesteld worden. Het onderwijs sluit beter aan bij wat een kind nodig heeft komt zo tot effectief leren. De registratie van Onderbouwdonline is hiervoor de basis. Het helpt om dagelijks inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van het kind en helpt bij de juiste keuzes voor het herhalen of verrijken van een leerdoel. Omdat het belangrijk is dat kinderen ook zelf zien wat ze geleerd hebben, kunnen zij werken met hun eigen registratiekaart. Het kind wordt eigenaar van zijn eigen leerproces. Meer weten? www.onderbouwdonline.nl

Ontdek de methode

Maak kennis met de verschillende onderdelen van Onderbouwd

  • Onderbouwdonline Licente
  • Onderbouwd Klassepakket
  • Onderbouwd Themapakket
  • Onderbouwd Ontwikkelingsmateriaal
  • Onderbouwd Aanvulsets
  • Onderbouwd Academie

Onderbouwdonline licentie

Onderbouwdonline is het hart van de methode en helpt om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van het kind. Het digitale plan-, registratie en volgsysteem helpt bij het stellen van doelen, geeft zicht op leerresultaten en ondersteunt planmatig, beredeneerd en resultaatgericht werken. De leerlingprofielkaarten maken het afstemmen op leerbehoefte mogelijk.

Onderbouwd Klassepakket

Het Klassepakket helpt gemakkelijke herkenbare routines creëren. De verschillende poppenkasten en handpoppen corresponderen met de leerdoelen. De handpop geeft het leerdoel een vertrouwd gezicht. Vul Onderbouwd aan met het Klassepakket, en breng het leren tot leven! Samen met de Themapakketten kunnen de routines nog betekenisvoller worden ingezet.

Onderbouwd Themapakket

De themapakketten helpen om eenvoudig thema's in te richten. De pakketten bestaan uit een scala aan lottospelletjes, memory spelkaarten, gekoppeld aan ontwikkelingsmateriaal. Hiermee kan snel een betekenisvolle leeractiviteit bij een routine worden gemaakt.

Onderbouwd Ontwikkelingsmateriaal

Onderbouwd is gekoppeld aan een uitgekiend pakket van ontwikkelingsmaterialen. De ontwikkelingsmaterialen zetten het jonge kind aan te spelen. Met als resultaat dat zij specifieke vaardigheden op een natuurlijke manier al spelend opdoen. Een stevige basis voor ontwikkeling.

Onderbouwd Aanvulsets

Er zijn diverse aanvulsets los verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan registratiekaarten, een stempelset voor de registratiekaarten, Vierkante stickers voor de registratiekaarten en ronde stickers voor het coderen van het ontwikkelingsmateriaal.
Leerlingen krijgen inzicht in hun eigen ontwikkeling door behaalde doelen af te stempelen/stickeren.

Onderbouwd Academie

De Onderbouwd Academie is de nieuwe manier van leren!
Leren op het moment dat het u uitkomt en met een tempo die past in uw leven! Haal meer uit Onderbouwdonline, het klassepakket of volg een masterclass en wordt expert.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over Onderbouwd.

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)