Techniek & Wetenschap

De inrichting van de Makerspace

De Makerspace is de plek waar de zeven spaces samenkomen. Het vormt de basis voor het ontwerp- en leerproces: denken, doen, delen. Elk onderdeel van het proces heeft een eigen zone. Doe kennis op in de denkzone. Begrijp en ontdek hoe je de uitdaging gaat oplossen. Ontwerp en maak je oplossing in de doezone. Dit doe je aan de hand van schetsen, prototypes en experimenten. Presenteer en deel vervolgens het eindresultaat met anderen in de deelzone. De ultieme Makerspace is een combinatie van een logische indeling van de ruimte met het juiste meubilair en een goede balans tussen low- en hightech materialen.

Klik op onderstaande afbeelding voor een impressie van een Makerspace, waarin het leerproces van denken, doen, delen en een complete leeromgeving samenkomen.

Een aparte ruimte is geen vereiste om aan de slag te kunnen met STEAM, dit kan ook gewoon in de klas of in een gezamenlijke ruimte! Benieuwd hoe u een Makerspace kunt inrichten bij u op school? Neem dan contact op met ons op, we helpen u graag verder! 

 

Benieuwd naar het productaanbod per space?

Kies hieronder de gewenste space en bekijk de bijbehorende producten, of klik hier en bekijk het hele aanbod.

 
   
   
   
   

 

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair & ICT)