LEGO workshops

LEGO workshops

LEGO Education

Iedereen kent LEGO als materiaal waarmee leerlingen gemakkelijk langere tijd bezig zijn. Lekker bouwen met een eindeloze hoeveelheid aan LEGO materialen. Leren met LEGO is leuk... maar wij weten inmiddels beter!

Inmiddels heeft LEGO een prachtige educatieve lijn opgezet, LEGO Education. Met behulp van verschillende sets kunt u gericht aan specifieke leerdoelen werken. De vakgebieden techniek, taal, rekenen en sociale vaardigheden komen aan bod. 

LEGO Workshops

Om u op weg te helpen met deze LEGO sets kunt u bij ons terecht voor workshops. Door het volgen van een workshop, gegeven door een gecertificeerde LEGO trainer, gaat u met meer vertrouwen uw LEGO activiteiten met uw leerlingen tegemoet. Hieronder ziet u voor welke LEGO producten wij workshops aanbieden. Mocht u meer willen weten of op zoek zijn naar een ander soort workshop neem dan contact op met onze afdeling Heutink Trainingen via training@heutink.nl of 0548-536607. Uiteraard behoort maatwerk tot de mogelijkheden.

LEGO Leerlijn

Techniek is overal om ons heen te vinden. Met de sets uit de LEGO Leerlijn brengt u op eenvoudige wijze techniek tot leven binnen uw lesomgeving. Volg de introductie workshop om kennis te maken met de LEGO Leerlijn bestaande uit vier sets:

 • Technisch DUPLO (4 t/m 7 jaar)
 • Wetenschap & techniek (8 t/m 12 jaar)
 • WeDo (vanaf 9 jaar)
 • Mindstorms EV3 (vanaf 11 jaar)

Workshop Introductie in de LEGO Leerlijn 

Tijdens deze workshop gaat u echt iets DOEN! Precies zoals het gezegde 'Al doende leert men' gaat u zelf bouwen, zelf ervaren en zelf programmeren. Zélf ervaren wat u uw leerlingen mee kan en gaat geven. Vooraf bepalen we samen of alle sets aan bod komen of een gedeelte hiervan. De vaardigheden van de 21e eeuw zitten als het ware opgesloten in deze Leerlijn. Vooral de vaardigheden probleemoplossend vermogen en ICT-geletterdheid komen ruimschoots aan bod. Met deze workshop hopen wij uw enthousiasme voor Techniek aan te wakkeren. Techniek is écht een leuk vak om te geven!

LEGO Mindstorms EV3

Elke school wil zich blijven ontwikkelen en loopt hierin het liefst voorop! Bent u op zoek naar uitdagend, vooruitstrevend en levendig onderwijs op het gebied van techniek? Ga dan aan de slag met de LEGO Mindstorms EV3. Met één programmeerbare steen maakt u uw leerlingen enthousiast voor programmeren, wetenschap én techniek. Wij bieden twee soorten workshops aan. Geschikt voor zowel het basis

 • Workshop Kennismaking of starten met de LEGO Mindstorms EV3
  Overweegt u om de LEGO Mindstorms EV3 te gaan gebruiken of heeft u de set net aangeschaft? Dan is deze workshop iets voor u! Wij zorgen voor voldoende materiaal zodat u in de praktijk alle mogelijkheden van de LEGO MIndstorms EV3 kunt ervaren.
 • Workshop Verdieping in het gebruik van de LEGO Mindstorms EV3
  Deze workshops zijn bestemd voor de gebruikers van de LEGO Mindstorms EV3, voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens deze workshops maken we gebruik van de op school aanwezige sets. De inhoud van deze workshop wordt geheel in overleg samengesteld. Op deze manier kunnen wij precies inspelen op uw behoeften.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de LEGO workshops contact op met 
uw adviseur.

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

 • 100+ jaar ervaring
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Grootste assortiment
 • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)