Ontwikkeling

Kiene Klanken | interactieve stempelset

Klankstempels die 'praten' met de tablet

Deze interactieve klankstempelset is ontwikkeld voor groep 3 en dus geschikt voor de eerste zes maanden van het aanvankelijk leesproces. Met deze set kunnen kinderen naar hartelust oefenen met letters, klanken en woorden. De aangeboden oefeningen bevatten auditieve en visuele oefeningen die perfect aansluiten bij de moderne aanvankelijk leesmethodes Veilig leren lezen en Lijn 3.

Klanken komen tot leven met Multi-Touch

            De interactieve klankstempels in deze set zijn voorzien van unieke driepootjes (aan de onderkant) en werken volgens de technologie Multi-Touch. Zodra je een stempel plaatst reageren tablet en app.

 

Multi-touch is de technologie waarbij je een touchscreen met twee – of meer – vingers aanraakt op hetzelfde moment.

Zo werkt Kiene Klanken

                       

                                                  .


Stempelkist, tablet en app
Om te beginnen heb je de Kiene Klanken kist en de bijbehorende app nodig. Zodra je de app hebt geïnstalleerd verschijnt het dashboard. Hierin zijn 11 gesloten en 2 open leeractiviteiten terug te zien. Zodra het kind een activiteit selecteert volgt er een korte, heldere uitleg. Het kind weet meteen wat hem te doen staat en kan aan de slag. Tijdens de activiteit kan er altijd voor gekozen worden om de uitleg, de betreffende letter, het woord of de klank nogmaals te laten horen. Wanneer het kind herhaaldelijk een verkeerde letter, woord of klank stempelt zal deze na een derde ‘verkeerde’ poging visuele ondersteuning krijgen van het juiste antwoord. Op deze manier wordt een kind niet aan zijn lot over gelaten en krijgt hij instant feedback. Gratis App
De app is te downloaden in de App Store en is beschikbaar voor iOS en Android. Controleer wel eerst in de App Store of uw tablet geschikt is voor Kiene Klanken (als de app getoond wordt bij de zoekresultaten als u zoekt in de App Store is uw tablet geschikt).

Reviews

Bekijk hieronder de review, gemaakt door Meester Sander en zijn testpanel.
  

Of lees de ervaringen van juf Natascha in haar blog.

Hebben?!

Wegens aanhoudend succes kent Kiene klanken een langere levertijd. Bestellen kan natuurlijk al wel! De bijbehorende (gratis) app kunt u downloaden in de App Store. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Controleer wel eerst in de App Store of uw tablet geschikt is voor Kiene Klanken. 

Bestellen


Meer over de Connected learning lijn van Educo

Krachtige leermomenten

De meeste kinderen zijn dol op het spelen op een tablet. Allerlei apps geven hen een bredere kijk op de wereld of bieden gewoon plezier. Maar het is algemeen bekend dat werken met echt (tastbaar) ontwikkelingsmateriaal krachtige leermomenten geeft. Educo combineert het beste van beide werelden en heeft prachtige, innovatieve stempelsets ontwikkeld. Creeer betekenisvolle leermomenten met connected ontwikkelings-materialen: tastbare materialen die communiceren met apps en daarmee het leermoment rijker maken en kinderen helpen het spelend leren te verdiepen. Ze tillen stempelen naar een hoger niveau en combineren het beste van twee werelden. 

Stempel en tablet 'praten' met elkaar

Met de slimme houten stempels uit de Connected learning sets van Educo wordt stempelen letterlijk naar een andere dimensie gebracht. Stempel met de fysieke stempel op de tablet en de speciale app zorgt er voor dat stempel en tablet met elkaar ‘praten’. 

Ontdek ook de andere Connected learning sets van Educo

  Kiene Cijfers   Samen vormen   Magic phonics
                         

 

Bekijken

  Bekijken   Bekijken

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)