Meubilair

Het vaklokaal

Het vaklokaal als leermiddel

In het onderwijs van de toekomst staat de leerling centraal. Onderwijs wordt maatwerk, de leeromgeving is erop gericht talenten maximaal tot ontwikkeling te laten komen. Ontwikkelingen als de wereldwijde evolutie van STEM naar STEAM, maakonderwijs en onderzoekend en ontwerpend leren hebben invloed op de leeromgeving. Het lokaal wordt meer en meer een ontdek- en probeerplek. Er wordt gemaakt in de breedste zin van het woord. Het lokaal is niet meer ‘alleen’ een werkplek maar is ook een leermiddel.


Hoe ziet het lokaal van de toekomst er dan precies uit? Hoe upgrade je een ruimte van werkplek naar leermiddel? En hoe leg je verbinding tussen oud en nieuw? We hebben geen glazen bol voor u maar kunnen u wel heel veel tips en tools geven voor de inrichting van een leeromgeving in balans. Functioneel en aantrekkelijk. Veilig en gezond. En helemaal klaar voor de toekomst!

 

Meer over het inrichten van een vaklokaal

                                     

Verder denken dan in lokalen en vierkante meters
Wanneer is een schoolgebouw klaar voor toekomstbestendig onderwijs? Wat we nu slim, efficiënt en mooi vinden kan
over vijf jaar al weer achterhaald zijn. Marco van Zandwijk, Kennismanager Waarborgfonds & Kenniscentrum
Ruimte-OK deelt zijn visie op de huidige ontwikkelingen.
Lees meer

 

 

Inrichten vanuit co-design & het lokaal van de toekomst
Bij co-creatie of co-design betrekken ontwerpers de gebruikers van hun producten in het ontwerpproces. Zo  wordt de gebruiker meer dan alleen de ontvanger van een product. Hij wordt co-ontwerper, een waardevol element in het proces dat zal leiden tot een eindproduct dat ook echt voldoet aan de behoeften van de gebruiker. Lees meer
  Een onderzoekende houding creëren in de onderbouw
Het CGS Jan Arentsz is afgelopen schooljaar gestart met een Technasium. De school doet nu eerst in alle rust ervaring op om vervolgens een goed plan te ontwikkelen voor de nieuwe werkplaats. Technator Paul Swinkels vertelt meer over hun drijfveren en de manier waarop ze dit project samen met hun leerlingen oppakken en vormgeven. Lees meer

 

                  

Het eerste STEAM-magazine!

Bovenstaande informatie is afkomstig uit ons STEAM-magazine. Zelf een exemplaar ontvangen van dit glossy magazine boordevol inspiratie, interviews, proefjes en producten of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of bekijk een voorproefje van de overige hoofdstukken uit het magazine:

bekijk Onderzoekend en ontwerpend leren
> bekijk Maken en programmeren 
> bekijk Smart learning
> bekijk Kunst en nieuwe media

 

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)