Techniek & Wetenschap

3D-printen


 
    

3D-printen is in opmars

Inmiddels heeft het 3D printen al een flinke opmars binnen het onderwijs gemaakt. De 3D-printer vindt zowel in technieklokalen als in andere ruimtes binnen het schoolgebouw zijn weg.

Optimaal benutten van de mogelijkheden 

Vaak kunnen leraren en leerlingen al snel zelf uit de voeten met het 3D-printen. Een printje plukken van het internet en printen lukt bijna iedereen, een prima manier om het eerste 3D-printen onder de knie te krijgen. Maar dan…. wat kunnen we vervolgens nog meer met de 3D-printer doen? Hoe benader ik de verschillende leeftijdsgroepen? Hoe besteed ik meer aandacht aan het ontwerpen en programmeren? Hoe verbind ik het 3D- printen aan de overige vakgebieden? En, misschien wel het belangrijkste, hoe zorg ik voor een gedegen opbouw in activiteiten? Heutink biedt u twee 3D-printers: de Ultimaker 2. Aanvullend leveren wij de handige tool Doodle 3D. Een simpel tekenprogramma waarmee zelfs de allerjongsten hun eigen tekeningen tot leven kunnen brengen. Eenvoudig een tekening maken op een tablet, smartphone of computer en deze vervolgens, met één druk op de knop, laten printen.

www.3dleerlijn.nl

Op onze website 3dleerlijn.nl vindt u informatie en lesmateriaal waarmee u het 3D printen eenvoudig in het onderwijs kunt invoeren. Binnen deze lijn laten wij u kennis maken met de Ultimaker 3D-printers en de bijbehorende software Cura. Aanvullend bieden wij lesmateriaal aan waarmee je leert werken met Tinkercad, een 3D-ontwerppakket. Hierdoor breidt het 3D-printen zich uit van een simpel printje naar het bedenken, ontwerpen, programmeren en printen van een zelfbedacht voorwerp. Vanzelfsprekend zijn programma’s als Solid Works en SketchUp ook te gebruiken in combinatie met de Ultimaker 3D-printers.

Meer informatie

Wij denken graag met u mee op het gebied van 3D-printen. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met uw adviseur of vul het contactformulier in. 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair & ICT)