STEAM

3D-printen

3D-printen is in opmars

Inmiddels heeft het 3D printen al een flinke opmars binnen het onderwijs gemaakt. De 3D-printer vindt zowel in technieklokalen als in andere ruimtes binnen het schoolgebouw zijn weg.

Optimaal benutten van de mogelijkheden 

Vaak kunnen leraren en leerlingen al snel zelf uit de voeten met het 3D-printen. Een printje plukken van het internet en printen lukt bijna iedereen, een prima manier om het eerste 3D-printen onder de knie te krijgen. Maar dan…. wat kunnen we vervolgens nog meer met de 3D-printer doen? Hoe benader ik de verschillende leeftijdsgroepen? Hoe besteed ik meer aandacht aan het ontwerpen en programmeren? Hoe verbind ik het 3D- printen aan de overige vakgebieden? En, misschien wel het belangrijkste, hoe zorg ik voor een gedegen opbouw in activiteiten? Heutink biedt u verschillende 3D-printers van onder andere Ultimaker, Dremel, Renkforce, Velleman en Panospace. Aanvullend leveren wij de handige tool Doodle 3D. Een simpel tekenprogramma waarmee zelfs de allerjongsten hun eigen tekeningen tot leven kunnen brengen. Eenvoudig een tekening maken op een tablet, smartphone of computer en deze vervolgens, met één druk op de knop, laten printen.

Samenwerking Heutink en 3DKanjers

Om u optimaal te kunnen ondersteunen bij het goed en nuttig inzetten van de 3D-printer in het klaslokaal, is Heutink een samenwerking aan gegaan met 3DKanjers. 3Dkanjers is een vooruitstrevend initiatief met als doel talentontwikkeling van leerlingen met behulp van wetenschap en techniek te stimuleren. Gezamenlijk ontwikkelen wij regionale projecten waarbij een groot financieel voordeel gecreëerd wordt voor de deelnemende scholen en de mogelijkheid ontstaat om op lokaal niveau leerzame initiatieven te ontplooien voor leerlingen. Daarnaast brengt 3DKanjers ook leerkrachten bij elkaar en stimuleren zij de uitwisseling van kennis en ervaringen op het gebied van 3D-printen. Lees hier meer over de samenwerking met 3DKanjers.

Meer informatie

Wij denken graag met u mee op het gebied van 3D-printen. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met uw adviseur of vul het contactformulier in. 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)