Bomberbot | Software licentie 690571

Algemeen

Bomberbot is een lesmethode voor kinderen vanaf 8 jaar (groep 5) waarmee leerkrachten programmeerlessen op een leuke en gemakkelijke manier kunnen verzorgen, zonder dat ervaring nodig is. De leerlingen leren de belangrijkste programmeerconcepten en passen deze kennis in elke les toe in de online missies van Bomberbot. Het Bomberbot curriculum bestaat uit 2 lesjaren met elk 12 lessen. In elke les wordt één programmeerconcept behandeld. De Bomberbot lesmethode is geheel digitaal. De lessen kunnen in 60 minuten gegeven worden volgens onderstaand stappenplan: 

  • Lesplannen: Eenvoudig starten met programmeren met de complete lesmethode met kant-en-klare presentaties voor in de klas en offline activiteiten. Speciaal ontworpen voor leerkrachten zonder programmeerkennis.      
  • Educatief spel: Leerlingen ontwikkelen op speelse wijze computational thinking vaardigheden en hebben daarbij de beschikking over ruim 300 levels. Gebruik de programmeerconcepten die in de les zijn behandeld om de levels op te lossen.      
  • Leerlingvolgsysteem: Bekijk de leerlingvoortgang in het online leerplatform: een duidelijk overzicht van alle klassen, lessen en de leerlingvoortgang.
Dit artikel is momenteel niet bestelbaar via de webshop.
Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

G Suite for Education: een elftal mogelijkheden

Geschreven op maandag 18 september 2017

Hebben uw leerlingen en leerkrachten al toegang tot G Suite for Education, de gratis digitale gereedschapskist van Google? Met deze apps, die volledig zijn gebouwd voor samenwerken en interactie, zijn scholen in staat dingen te bereiken die een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren. Vandaag bekijken we een aantal mogelijke toepassingen van de verschillende apps binnen G Suite for Education.
Lees verder