Li La Land 602050

Algemeen

Speel je mee in Li La Land? bestaat uit de Rode Koffer met de poppen en het boek. De Rode Koffer bevat de 10 handpoppen en de bijbehorende 10 vingerpoppetjes uit Li La Land. Deze 10 dierenfiguren staan centraal in de verhalen en activiteiten, de basiskarakters. In het boek staan 50 uitdagende activiteiten. Elke activiteit prikkelt de nieuwsgierigheid en voedt kinderen in hun vrije spel en hun natuurlijke behoefte om te ontdekken. Onderzoeken & ontwerpen vanuit de belevingswereld van het jonge kind.

Voorbeelden:
Het ontwikkelen van een takelconstructie om Vogel in een boom te hijsen, met Grote Beer een regendans maken op zelfgemaakte muziek en met Uil en Ooievaar een raket bouwen om de ruimte in te schieten.Details

Onderzoeken & ontwerpen met jonge kinderen

Kinderen hebben van nature een onderzoekende houding. Ze willen de wereld om zich heen verkennen en leren begrijpen. Die onderzoekende houding van kinderen is het startpunt van Speel je mee in Li La Land?. Met 50 verrassende activiteiten en toegankelijk poppenspel wordt de verbeeldingskracht van jonge kinderen geactiveerd. Elke activiteit prikkelt de nieuwsgierigheid en voedt kinderen in hun vrije spel en hun natuurlijke behoefte om te ontdekken, met alle zintuigen. Onderzoeken & ontwerpen vanuit de belevingswereld van het jonge kind!

Het begint met verwondering!

Verwondering maakt kinderen nieuwsgierig en prikkelt om te onderzoeken. Elke activiteit begint daarom met verwondering. In de Rode Koffer wonen de 10 karakters uit Li La Land in de vorm van een prachtige handpop. Ze nemen de kinderen mee in een fantasievol avontuur met altijd een uitdaging. De poppen uit Li La Land vragen de peuters en kleuters om mee te helpen met het vinden van oplossingen. Kinderen komen vanuit het verlangen om zelf aan de slag te gaan spelenderwijs tot hun eigen oplossingen. Leerzaam en leuk!

Ze spelen met Slang in de pindakaasfabriek, ontwikkelen een takelconstructie om Vogel in een boom te hijsen, maken met Grote Beer een regendans op zelfgemaakte muziek en bouwen met Uil en Ooievaar een raket om de ruimte in te schieten. Kinderen verkennen zo hun mogelijkheden en breiden deze spelenderwijs uit.

STEAM

Speel je mee in Li La Land? is Onderzoekend en Ontwerpend Leren in de vorm van STEAM. Alle leer- en ontwikkelgebieden worden op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. Het biedt creatieve uitdagingen op het gebied van:

 • Wetenschap & technologie
 • Rekenen & taal
 • Natuur & milieu
 • Kunst & cultuur

In elke activiteit wordt een actief beroep gedaan op het gebruik van verschillende zintuigen en wordt een woordenschat suggestie gedaan voor de woorden die met die activiteit kunnen worden geïntroduceerd. Enkele voorbeelden van de onderwerpen die aan bod komen: Architectuur (waaronder een activiteit over het Atomium in Brussel), ruimtevaart, wereldgeschiedenis, natuurkunde, muziekinstrumenten, schilderkunst, theater, plantenkunde, etc.

21e eeuwse vaardigheden

In Li La Land ligt de cyclus van Onderzoeken & Ontwerpen aan de basis: Orientatie, Verkenning, Uitvoering en Verwerking. En in dat proces worden alle vakken, ontwikkelgebieden en zintuigen betrokken. Een ‘fout antwoord’ bestaat niet in dat proces; het gaat juist om (samen) verwonderen, verkennen en experimenteren, de bron van creatieve oplossingen en originele ontwerpen. En de natuurlijke aanleg van ieder kind. Door deze aanpak wordt optimaal gewerkt aan de ontwikkeling van 21e eeuwse vaardigheden. Li La Land biedt in elke activiteit een inspiratiebron en conrete handvatten voor de volgende 7 vaardigheden:

 • Probleemoplossend vermogen
 • Mediawijsheid
 • Creativiteit
 • Kritisch denken
 • Communiceren
 • Sociale en culturele vaardigheden
 • Samenwerken
Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

Hoe ervaren gebruikers Pica Typen?

Geschreven op woensdag 8 augustus 2018

Arno Doeswijk, ict-coördinator op OBS De Archipel in Almere en leerkracht van groep 8, deed dit schooljaar met bijna 400 leerlingen voor het eerst mee aan Pica Typen. Lees hier zijn ervaring.
Lees verder

Met Wijzer! maakt u kinderen klaar voor de toekomst

Geschreven op dinsdag 8 mei 2018

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Wijzer! biedt kinderen kennis en leert hen verbanden zien, zodat ze echt iets weten en daardoor meer begrijpen. Wijzer! biedt de kennisbasis die nodig is om zelfstandig verder te ontdekken en verbanden te zien en hecht daarbij aan een realistische inhoud en samenhang.
Lees verder

Wakker de nieuwsgierigheid van uw kinderen aan met De Zaken van Zwijsen

Geschreven op dinsdag 8 mei 2018

De Zaken van Zwijsen spreken tot de verbeelding van kinderen. Wereldzaken, Natuurzaken, Tijdzaken en De Zaken 3-4 vormen samen een compleet voor boeiende lessen rond de zaakvakken. Met weinig voorbereiding en veel gebruikersgemak geeft u aantrekkelijke lessen, gericht op de belevingswereld van kinderen van nu.
Lees verder