3D Printer Ultimaker original | Starterspakket 22750

Onze excuses, dit product is niet meer leverbaar.
Als alternatief kunt u artikel 22730 bestellen.
Algemeen

Totaalpakket 3D-printen voor het onderwijs.
De jarenlange ervaringen van Heutink als schoolleverancier en de 3D-studio van Pampus hebben geresulteerd in een totaalpakket 3D-printen voor het onderwijs. Met de didactische mogelijkheden als bevorderen van ruimtelijk inzicht, analytisch denken, analyseren van producten en productieprocessen, programmeren, creativiteit en vormgeving wordt gewerkt conform de Kerndoelen Basisonderwijs 41 en 42.
Ondertussen worden spelenderwijs ervaring en kennis opgedaan op het gebied van informatieverwerking en het communiceren en uitwisselen van ideeën met communities en internetforums. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor taalverwerving en rekenen door de presentatie van ontworpen en geprinte producten.
Onderdeel van het pakket is de website www.3Dleerlijn.nl waar u een heldere handleiding en instructiefilm vindt voor de eerste stap bij de installatie t/m het downloaden van ontwerpprogramma's en verdere relevante informatie. De didactische aanpak begint heel gestructureerd waardoor vrijwel alle leerlingen aan de slag kunnen. Het geeft vervolgens een scala aan uitdagingen voor het zelf programmeren van ontwerpen. Daarna waaiert de leerlijn uit voor oudere en getalenteerde leerlingen met alle informatie en mogelijkheden van internet.

Inhoud starterspakket:
- 3D-printer inclusief unicontrollerkit, compleet gemonteerd en klaar voor gebruik
- 1 rol PLA Filament
- online gebruikershandleiding en een Nederlandse handleiding met duidelijke stap voor stap uitleg
- USB-kabel voor software updates
- rol tape om het printplateau mee af te dekken
- smeerolie
- inbussleutel

 

 

 

Kennis & inspiratie

Het vakantiehuis | Nieuwe uitdagingen van Ontdek het zelf!

Geschreven op donderdag 5 juli 2018

Er zijn vijf nieuwe uitdagingen voor Ontdek het zelf beschikbaar. Gebruik ze om in de laatste dagen voor de zomervakantie een prikkelende les te geven. Of download ze nu alvast voor het komend jaar.
Lees verder

Twickto: constructiespeelgoed voor oneindig bouwplezier

Geschreven op maandag 30 april 2018

Twickto is hèt constructiespeelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. Voor wij-spelen.nl heeft Liesbeth Simonse de Educatieve Set L van Twickto onder de loep genomen. Hoe reageerden de kinderen uit haar klas op de gekleurde bouwstenen? En konden ze overweg met de Twicks, Bricks en Twicktool? Lees de hele recensie hier.
Lees verder

In levende lijve | Nieuwe uitdagingen van Ontdek Het Zelf

Geschreven op woensdag 4 april 2018

Als groep 3 en 4 een hulpdier voor de tuinman moeten ontwerpen, kunnen daar de wonderlijkste resultaten uitkomen. Via onderzoekend en ontwerpend leren gaan leerlingen betekenisvol aan de slag met uiteenlopende onderwerpen. De nieuwe serie uitdagingen van Ontdek het zelf heeft als thema 'In levende lijve'.
Lees verder