Twickto | L set

098301
Twickto | L set
Twickto | L set
Twickto | L set
Twickto | L set
Twickto | L set
Twickto | L set
Twickto | L set
Twickto | L set

Deze set is de basisset en bestaat uit maar liefst 368 onderdelen. Bij de set wordt een boekje geleverd met 12 voorbeelden. De constructies die een kind met deze set kan maken zijn echter eindeloos. Voor sommige constructies heb je een TwickTool nodig. In deze set vind je twee TwickTools, zodat samen bouwen nog makkelijker wordt.

Leeftijd: vanaf 6 jaar.






Twickto is hèt constructie speelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. De bouwstenen van Twickto noemen we Bricks. Die koppel je aan elkaar met koppelstukken, die we Twicks noemen. Je koppelt de Bricks met de Twicks door ze te twisten en te klikken. Voor bepaalde constructies heb je een sleutel nodig om door te kunnen bouwen. Dat is de TwickTool. Twicks, Bricks en de TwickTool: dat is alles wat je nodig hebt. En het mooie is: met Twickto bouw je alles wat je kunt bedenken!

Kerndoelen wiskunde en techniek

Begrippen als o.a. constructies, materialen, transport, verbindingen, komen ruimschoots aan bod bij de Kerndoelen voor techniek (42 en 45) evenals rekenen met eenheden, twee en drie dimensies en andere facetten van wiskunde, alsook meten en ruimtelijk inzicht en oriëntatie. Hiermee wordt aangesloten op diverse Kerndoelen Basisonderwijs voor wiskunde en techniek (23, 24, 32, 33 en 42 en 45) en de uitwerking daarvan in het TULE-project.

Samenwerken met Twickto in combinatie met de STEM-aanpak

Het werken in groepjes biedt mogelijkheden voor het aansluiten bij de meest recente inzichten over het werken met de STEM-aanpak (Science, Technology, Engineering, Mathematics). De leerlingen werken dan als een team ingenieurs/ontwerpers die gezamenlijk een oplossing voor een probleem bedenken aan de hand van vooronderzoek en daarbij ook een begroting en berekeningen maken als er bedragen, uiteraard conform het rekenniveau, aan de gebruikte onderdelen gekoppeld worden. Binnen het team worden de taken verdeeld, besproken en worden de resultaten aan de klas gepresenteerd.


MerkTwickto
KleurMulticolor
ProducttypeKinderconstructiemateriaal
Leeftijd4 jaar, 9 jaar, 8 jaar, 11 jaar, 5 jaar, 12 jaar, 10 jaar, 7 jaar, 6 jaar
MateriaalKunststof