ACTIE: Verderkijkdoos 22951

Algemeen

Maak kennis met de nieuwe kunstwerkvorm: de Verderkijkdoos. Een vernieuwende kijkdoos waarmee je samen met digitale middelen en creatieve materialen je eigen Mixed media kunstwerk maakt.

Inhoud pakket:

• Verderkijkdoos bouwpakket
• montagehandleiding
• set van 12 speelkaarten met als thema emoties
• toegang tot de Verderkijkdoos Community

Zelf toevoegen:

• tablet met een minimale schermgrootte van 9,7 inch / 24,64 cm (diagonaal)
• smartphone met camerafunctie

Creatieve ontdekkingstocht voor alle niveaus, maar vanwege de kleine onderdelen niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

U krijgt geleverd: 1 verderkijkdoospakket, exclusief tablet en/of smartphone.Details

De Verderkijkdoos sluit goed aan bij het STEAM onderwijs. De kunststroming het figuratief Surrealisme is een grote inspiratie bron van de Verderkijkdoos. Bestaande voorwerpen kunnen plotseling getransformeerd worden tot surrealistische kunst door ze in een geheel andere context te plaatsen. Werken met de Verderkijkdoos zorgt voor een nieuwe beleving van media én van de les. De leerlingen gaan met de Verderkijkdoos op creatieve ontdekkingstocht.

Inzetbaarheid: de Verderkijkdoos is heel gemakkelijk te integreren in de huidige activiteiten van leerkrachten om de lessen te verrijken.

Actueel: doordat je je digitale achterwand kunt downloaden of zelf kunt fotograferen sta je zo op de maan, ben je in Amerika, of wordt je slaapkamer de ruimte waar jij je mixed media kunstwerkmee maakt.

Thematisch: rond de feestdagen zijn leerkrachten vaak op zoek naar beeldende activiteiten. Het zijn dé momenten om thematisch te werken. Bovendien kunnen de kunststukken gebruikt worden voor de aankleding van de klas of de school. Met de Verderkijkdoos bouwen leerlingen hun eigen kleine digitale studio en leren hier vervolgens mee werken.

In het kort

  • geschikt voor STEAM onderwijs
  • maak eenvoudig je eigen mixed media
  • geschikt als verrijking van de les
  • vanaf 3 jaar

 

 

Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

Het vakantiehuis | Nieuwe uitdagingen van Ontdek het zelf!

Geschreven op donderdag 5 juli 2018

Er zijn vijf nieuwe uitdagingen voor Ontdek het zelf beschikbaar. Gebruik ze om in de laatste dagen voor de zomervakantie een prikkelende les te geven. Of download ze nu alvast voor het komend jaar.
Lees verder

Twickto: constructiespeelgoed voor oneindig bouwplezier

Geschreven op maandag 30 april 2018

Twickto is hèt constructiespeelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. Voor wij-spelen.nl heeft Liesbeth Simonse de Educatieve Set L van Twickto onder de loep genomen. Hoe reageerden de kinderen uit haar klas op de gekleurde bouwstenen? En konden ze overweg met de Twicks, Bricks en Twicktool? Lees de hele recensie hier.
Lees verder

In levende lijve | Nieuwe uitdagingen van Ontdek Het Zelf

Geschreven op woensdag 4 april 2018

Als groep 3 en 4 een hulpdier voor de tuinman moeten ontwerpen, kunnen daar de wonderlijkste resultaten uitkomen. Via onderzoekend en ontwerpend leren gaan leerlingen betekenisvol aan de slag met uiteenlopende onderwerpen. De nieuwe serie uitdagingen van Ontdek het zelf heeft als thema 'In levende lijve'.
Lees verder