Box 3D | 500 | Ultimaker 22738

Algemeen

Tover je huidige 3D printer om tot een desktop 3D printer.

De Box3D geeft geeft een stabiele gecontroleerde omgeving voor 3D printers die nu op de markt zijn, zoals Ultimaker. Met box3d wordt het aantal 3D prints dat faalt verminderd. Dit komt door de gecontroleerde printomgeving. Gassen worden veilig weggevoerd. De geluidsreductie zorgt ervoor dat je jouw ’desktop’ 3D printer ook daadwerkelijk op je bureau als 3D printer kunt gebruiken.

Temperatuur controle:
Het verhogen van de omgevingstemperatuur van de 3D printer verminderd de temperatuur range waarover de thermoplasten zoals ABS afgekoeld moeten worden. Dit verminderd de warping op een kritiek stadium. De kromtrekking tijdens het 3D printen is namelijk kleiner. De laatste afkoeling naar kamertemperatuur vind nu plaats als het object zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen. In dit stadium is het object veel beter in staat om de interne krachten die bij het afkoelen onstaan te weerstaan. Het moment van afkoelen is dus verplaatst. Dit is erg nuttig voor hoogwaardige plastic soorten zoals ABS.
 
Geluidsisolatie:
De box3d is uitgerust met een goed afgesloten deur. De binnenkant is voorzien van een geluidsabsorberende foam en een flexibelerubber sluit de box3d af met de ondergrond. Dit resulteert in minder irriterende geluiden van jouw 3D printer.
 
Gas afzuiging:
Bij het smelten van plastics (voornamelijk ABS) kunnen schadelijke stoffen vrij komen. Met de box3d worden deze gassen buiten de werklplek geleid met een flexibele luchtslang. Deze kan aangesloten worden op een centraal afzuigsysteem, of direct naar buiten worden geleid. Dit geeft uiteindelijk een veilige 3D print omgeving.
Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

Het vakantiehuis | Nieuwe uitdagingen van Ontdek het zelf!

Geschreven op donderdag 5 juli 2018

Er zijn vijf nieuwe uitdagingen voor Ontdek het zelf beschikbaar. Gebruik ze om in de laatste dagen voor de zomervakantie een prikkelende les te geven. Of download ze nu alvast voor het komend jaar.
Lees verder

Twickto: constructiespeelgoed voor oneindig bouwplezier

Geschreven op maandag 30 april 2018

Twickto is hèt constructiespeelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. Voor wij-spelen.nl heeft Liesbeth Simonse de Educatieve Set L van Twickto onder de loep genomen. Hoe reageerden de kinderen uit haar klas op de gekleurde bouwstenen? En konden ze overweg met de Twicks, Bricks en Twicktool? Lees de hele recensie hier.
Lees verder

In levende lijve | Nieuwe uitdagingen van Ontdek Het Zelf

Geschreven op woensdag 4 april 2018

Als groep 3 en 4 een hulpdier voor de tuinman moeten ontwerpen, kunnen daar de wonderlijkste resultaten uitkomen. Via onderzoekend en ontwerpend leren gaan leerlingen betekenisvol aan de slag met uiteenlopende onderwerpen. De nieuwe serie uitdagingen van Ontdek het zelf heeft als thema 'In levende lijve'.
Lees verder