Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Maak kennis met Momento

Geschreven op maandag 23 januari 2017

Momento is een gebruiksvriendelijk, centraal dashboard dat de leerkracht op ieder gewenst moment, op elk device een uniform, vak- en methodeoverstijgend beeld geeft van de voortgang van leerlingen. Lees er hier meer over.
Lees verder

Maak kennis met Join in, een nieuwe methode Engels voor groep 1 t/m 8

Geschreven op dinsdag 17 januari 2017

Join in is een nieuwe actieve methode Engels die kinderen letterlijk in beweging brengt en ze enthousiasmeert. Bij Join in staat niet de technische taalbeheersing, maar het communiceren centraal. Bovendien biedt de methode een goede basis om vvto-school te worden. Lees er hier meer over.
Lees verder

Inspiratiemiddag STEAM voor het jonge kind in Rijssen en Ede

Geschreven op dinsdag 17 januari 2017

Bent u al thuis in STEAM? Kom naar deze inspiratiemiddag die geheel gewijd is aan experimenteren, onderzoeken en ontwerpen met kleuters. Hoe kunt u als leerkracht aansluiten bij de nieuwsgierigheid, verwondering en het ontdekkend vermogen van uw kleuters? Schrijf u nu in!
Lees verder

Juf Iris goes China - blog deel 3

Geschreven op dinsdag 10 januari 2017

Momenteel zet Iris zich, gedurende enkele maanden, in China in voor het EEG project. EEG staat voor European EducationAll Group. Om haar activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de praktijk bezoekt zij ook diverse kleuterscholen. Leest u mee?
Lees verder

Informatiemiddag aanvankelijk lezen in Etten-Leur

Geschreven op maandag 9 januari 2017

Kom op woensdag 15 februari naar de aanvankelijk leesmiddag in Etten-Leur. De educatieve uitgeverijen laten u graag kennismaken met de nieuwste methodes voor het aanvankelijk lezen. Zowel Veilig leren lezen als Lijn 3 worden aan u gepresenteerd.
Lees verder

Informatiemiddagen wereldoriëntatie in Drachten, Rijssen en Ede

Geschreven op maandag 9 januari 2017

In februari en maart organiseren wij informatiemiddagen over Wereldoriëntatie. Aanwezige educatieve uitgeverijen zijn Blink, Malmberg, Noordhoff, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen, Faqta en Exova. In één middag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen wereldoriëntatie.
Lees verder

Informatiemiddagen Lezen in Rijssen en Ede

Geschreven op dinsdag 6 december 2016

In januari en februari organiseert Heutink informatiemiddagen rondom het thema Lezen. Kom gratis kennismaken met de nieuwste methodes voor aanvankelijk, technisch en begrijpend/studerend lezen in Rijssen of Ede.
Lees verder

Oproep voor nieuwe songs bij Groove.me

Geschreven op woensdag 26 oktober 2016

De makers van Groove.me zijn op zoek naar leerkrachten en leerlingen die willen meedenken over nieuwe songs die volgend jaar kunnen worden opgenomen in de methode. Meld u vrijblijvend aan voor hun panelbestand.
Lees verder

Inspiratiemiddag Wetenschap en techniek

Geschreven op dinsdag 25 oktober 2016

Bent u geïnteresseerd in programmeren en robotica en op zoek naar handvatten om dit te integreren in uw huidige lesaanbod? Als vervolg op de succesvolle STEAM-dag organiseert deze Heutink inspiratiemiddag rondom het thema Programmeren en robotica in Drachten.
Lees verder

Informatiemiddagen Taal in Marum en Etten-Leur

Geschreven op woensdag 19 oktober 2016

Bent u op zich aan het oriënteren op een nieuwe taalmethode? In één middag maakt u kennis met de nieuwste taalmethodes van dit moment tijdens onze informatiemiddagen Taal. U bent van harte welkom in Marum en Etten-Leur.
Lees verder