Muziekmiddag in Rijssen

Geschreven op woensdag 15 maart 2017

 

Daar zit muziek in!

Wij willen graag het belang van muziekonderwijs voor leerlingen in de basisschool onder de aandacht brengen. Naast de ontwikkeling op cultureel, muzikaal gebied, draagt muziek ook bij aan de sociaal emotionele vorming van een kind. In samenwerking met Blink en Eigenwijs digitaal hebben wij een speciale muziekmiddag voor de leerkracht samengesteld. Deze middag gaat u naar muziek luisteren, muziek voelen, beleven en maken. Wist u trouwens dat muziek verbroedert?

Datum, locatie en inschrijven

Woensdag 19 april 2017 - inschrijven

Heutink informatiecentrum
Morsweg 10
7461 AG Rijssen

Programma

14.00-14.20 uur | Opening met gastspreker Arthur C. Jaske
14.20-15.00 uur | Workshop 1: Aan de slag met Kazoo OF Aan de slag met Eigenwijs digitaal
15.00-15.10 uur | Pauze 
15.10-15.30 uur | Gezamenlijke muziekactiviteit
15.30-16.10 uur |Workshop 2: Aan de slag met Kazoo OF Aan de slag met Eigenwijs digitaal
16.10-16.40 uur | Plenaire afsluiting: Orkest van het Oosten.

Inhoud programma

Inleiding | Arthur C. Jaschke, researcher clinical neuromusicology Vrije Universiteit van Amsterdam.
Arthur C. Jaschke staat garant voor een interessante én leerzame opening van de Muziekdag. Hij vertelt over het onderzoek waar hij nu midden in zit: over de effecten van muziekonderwijs op het brein. Inmiddels weten we allemaal dat deze effecten positief zijn. Maar hoe zit dat precies? En wat zijn die effecten dan? Gaan onze leerlingen écht beter rekenen of zorgt het verbindende effect van samen muziek maken voor een sterkere sociaal emotionele ontwikkeling met alle positieve effecten van dien?

Workshop Kazoo | Samen muziek beleven!
Tijdens deze (inter)actieve workshop leiden wij je door de nieuwe muziekmethode Kazoo. Samen met aansprekende artiesten en musici zoals operazangeres Tania Kross, DJ Martin Garrix en Marco Borsato ga je muziek beleven. Binnen Kazoo komen diverse domeinen en genres van muziek aan bod, tijdens deze workshop ga je die allemaal beleven!

Workshop Eigenwijs digitaal | Zingend en spelend de lessen door!
Eigenwijs Digitaal is de meest gebruikte muziekmethode voor de basisschool. Je vindt er een complete methode (Muziekwijs) met voor elke groep 20 lessen en ruim 500 liedjes voor alle groepen (Zingwijs). Door de unieke opzet is Eigenwijs Digitaal eenvoudig te hanteren voor elke leraar zonder veel voorbereiding. In de workshop geven we een rondleiding door de methode, laten we zien hoe de lessen opgebouwd zijn en schenken we aandacht aan de doorgaande leerlijnen. En natuurlijk nemen we zingend en spelend enkele lessen door. Het wordt een actieve workshop gericht op alle groepen in de basisschool.

Gezamenlijke muziekactiviteit | Maak muziek met je lijf
Muziek zit in alles, maar vooral in je lijf! Denk aan zingen, klappen, klikken met je vingers en ga zo maar door. Deze middag laat bodypercussionist Sherwin Kirindongo (uit de muziekmethode Kazoo) je zien hoeveel muziek er eigenlijk wel niet in je lijf zit. Dat zal je nog verbazen!

Afsluiting | Lezing Orkest van het Oosten i.s.m. Heutink Foundation
De Heutink Foundation ondersteunt het project Meedoenconcert wat gegeven wordt door Orkest van het Oosten aan basisschoolleerlingen van groep 5, 6 en 7. Waarbij leerlingen ervaren dat alles wat normaal niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert, nu juist wel mag! Waarom vindt Orkest van het Oosten dit zo van belang en welk gedachtengoed zit er achter de Meedoe-concerten. Tijdens deze lezing wordt u meegenomen in het gedachtengoed en ervaart u zelf ook een aantal activiteiten uit het Meedoe-concert. Als afsluiter willen wij u meegeven dat muziek verbroedert.

Meer informatie

Voor meer informatie over de muziekmiddag kunt u een mail sturen naar infomiddag@heutink.nl
Benieuwd naar onze overige informatiemiddagen voor het schooljaar 2016 - 2017? Bekijk ze hier allemaal.